UKRAYNA'DA TÜRK ÖĞRENCİLERE IRKÇI SALDIRI

ANTALYA HABER Haber Girişi : 19 Kasım 2013 14:00
UKRAYNA'DA TÜRK ÖĞRENCİLERE IRKÇI SALDIRI
Ukrayna’nın Sumy şehrinde Türk öğrencilerin bulunduğu yabancılara yönelik ırkçı saldırıda, olayda 2 kişinin öldüğü ve 1 kişinin de yaralandığı iddia edildi.
Çocukları Ukrayna’nın Sumy şehrinde okuyan Midyatlı aileler, yabancılara yönelik başlayan ırkçı saldırılarda 2 kişinin öldüğü ve 1 kişinin de yaralandığı bilgisini aldıklarını söylediler. Grup adına konuşan Midyat Ziraat Odası Başkanı M. Beşir Evsen, “Çocuklarımızla yaptığımız telefon görüşmesinde 2 kişinin öldüğü duyumunu aldık. Bunlar öğrenci mi yabancı mı bilmiyoruz. Dün de yine bir saldırı olmuş, Arap bir insanın orada bıçaklandığını söylediler. Öğrenci yurdu basılmış. Ayrıca bizim çocukların kaldığı yurt basılmış. O yurtta yaklaşık 700 yabancı öğrenci kalıyor. Benim şahsen çocuğum ev kiralamış, evde kalıyor ama güvenlik nedeniyle şu an yurtta kalıyor, can güvenliğinin olmadığını söylüyor. Bu gün okula gitmemişler, protesto etmişler olayları. Artık ne olacak merakla bekliyoruz. Endişe içindeyiz. Yetkililerin bir an önce devreye girmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLARIMIZIN CAN GÜVENLİĞİ YOK"

Çocuklarının can güvenliğinin olmadığını, bu yüzden kendileriyle sürekli iletişim halinde olduklarını dile getiren Evsen, "İki üç gün önce bu faşist saldırılar başlamış. Orada öğrencilerimizin can güvenliği yok. Tedirginler, bizi aradılar ve yardımcı olmamızı istediler. Ne yapmaları gerektiğini bilmiyorlar. Biz de endişe duyuyoruz. Bundan dolayı yetkililere buradan sesleniyoruz. Özellikle Dışişleri Bakanlığı’nın devreye girmesini, orada çocukların can güvenliğini sağlanması için gerekli girişimlerde bulunmasını talep ediyoruz. Çocuklarımızın can güvenliği sağlansın, yoksa onları geri çekmek zorunda kalacağız. Emeklerine yazık olacak. 2- 3 yıldır orada okuyorlar. Bu bölgeden sadece Sumy şehrinde bildiğim kadarıyla 350’ye yakın öğrencimiz var" diye konuştu.

"BAKANLIĞA İLETTİK"

Dışişleri Bakanlığı’nı iki defa aradığını söyleyen Evsen, "Dışişleri Bakanlığı’ndaki görevli memurlarla da görüştük. Hatta talebimi iletmesini istedim, gerekirse Sayın Dışişleri Bakanı ile görüşmek istediğimi söyledim. Onlar da kayda aldıklarını söylediler. Gerekli girişimlerde bulunacaklarını söylediler. Tavsiyeleri şu oldu, biz gerekli girişimlerde bulunacağız yalnız çocuklar şu anda güvenlik amacıyla dışarı çıkmasınlar, okula da gitmesinler, biz de gerekli girişimlerde bulunacağız ama; hala bu olaylar basında falan yer almıyor, bilmiyorum nedeni nedir? Türkiye’nin buna duyarlı olmasını bekliyoruz. Sadece bizim çocuklara değil bütün yabancılara faşist bir saldırı var. Dünyanın buna seyirci kalmamasını bekliyoruz” dedi.