OTOBÜS DURAĞA DALDI 3 YARALI

SPOR Haber Girişi : 04 Ocak 2013 10:46
OTOBÜS DURAĞA DALDI 3 YARALI
Ankara'da gaz pedalı takılı kaldığı iddia edilen bir belediye otobüsün yolcuların beklediği durağa dalması sonucu 3 kişi yaralandı.
Dikmen-Ulus hattında çalışan Kemalettin Karakoca idaresindeki 06 AY 9367 plakalı belediye otobüsü, gaz pedalının takılı kalması sonucu kontrolden çıktı. Sürücünü direksiyon hakimiyetini kaybettiği araç, Opera otobüs hareket noktasındaki yolcuların beklediği durağa daldı. Otobüs, iki durağı yerle bir ettikten sonra ışıkta bekleyen 06 C 6584 plakalı servis aracına daha sonra da 06 FG 672 plakalı belediye otobüsüne çarparak durabildi. Kazada; sürücü Karakoca, otobüste bulunan bir yolcu ve durakta bekleyen bir kişi yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis, çevrede güvenlik önlemleri alırken, sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahalelerini yaptı. Yaralılar, itfaiye ekiplerinin yardımıyla ambulanslara taşındı. İtfaiye ekipleri, otobüsün elektrik aksamını devre dışı bıraktı. Kaza yerine güvenlik şeridi çekilirken, ekipler olay yerinde bir süre başka yaralı olup olmadığını araştırdı.

Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Çevredeki vatandaşlar, şaşkın bakışlarla kazanın nasıl olduğunu anlamaya çalıştı. Otobüs durağında bekleyen yolcunun çok olmaması ise büyük bir facianın önüne geçti.Otobüsün çarptığı diğer belediye otobüsünün sürücüsü kazayla ilgili, "Ben ışıkta bekliyordum. Sonra arkadan bir gürültü koptu. Arkama baktım otobüs şahlanmış geliyordu, önü filan kalkmıştı. Sonra servis aracına vurdu, oradan benim otobüse vurdu. İki, üç yaralı vardı. Bayanın biri otobüsün altından sürünerek çıktı" diye konuştu.

Kaza sonrası üç araca çarpan otobüsün camlarının kırık olması ve ön tekerinin havada kalması dikkat çekti. Otobüsün daldığı iki durak da yerle bir olurken, kazaya karışan araçlarda büyük çapta hasar meydana geldi. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.