MURATPAŞA'DA TAPU DAĞITIMI

ANTALYA HABER Haber Girişi : 11 Kasım 2013 15:57
MURATPAŞA'DA TAPU DAĞITIMI
Muratpaşa Belediyesi Doğuyaka Mahallesi 2’inci etap tapu dağıtımı, Muratpaşa Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.
Muratpaşa Belediyesi Doğuyaka Mahallesi 2’inci etap tapu dağıtımı, Muratpaşa Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.
Törende Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, 40 hak sahibiyle tapu sözleşmesi imzaladı. Doğuyaka Mahallesi’nde 116 hak sahibi olduğunu belirten Başkan Evcilmen, bugüne kadar 81 hak sahibinin tapularına kavuştuğunu kaydetti. Kalan 35 hak sahibinin ise işlemlerinin tamamlanmasının ardından tapu sevinci yaşayacağını belirten Başkan Evcilmen, “Güle güle oturun. Hak sizin. Tapu sizin” dedi.
En küçük parselin 326, en büyük parselin ise 466 metrekare olduğunu belirten Başkan Evcilmen, ödemelerin yılda 2 sefer olmak üzere 5 yıl vadeyle yapılacağını belirterek, “Fiyatlar çok düşük. Tapularınızı metrekaresi 96 TL ve 112 TL’den takdim edeceğiz. Antalya için çok büyük rakamlar değil. Yakında oraya Türkiye’nin en büyük Kültür Merkezi yapılacak. Parsellerin değeri çok artacak Antalya’nın ortasında bu fiyata tapu vermenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.
1999 yılında Defterdarlığın “Buraları boşaltın. Bu gecekonduları yıkın” talimatını hatırlatan Başkan Evcilmen, “Belediye Başkanı seçildikten 15 gün sonra bu talimatı durduk. Parsellerin belediyeye devrini sağladık. O gün, bu mücadeleyi vermemiş olsaydık bugün sizlerin bir metrekare dahi tapusu olmayacaktı. 4706 sayılı yasa gereği Hazineden devraldığımız 27 bin metrekarelik alan üzerindeki parsellerin devrini etap etap yapmaktayız. Sizlere zamana yönelik desteğinizden dolayı teşekkür ediyorum. Her şey gönlünüzce olsun” diye konuştu.