MURATPAŞA'DA 3 MECLİS ÜYESİ İSTİFA ETTİ

ANTALYA HABER Haber Girişi : 15 Şubat 2014 10:15
MURATPAŞA'DA 3 MECLİS ÜYESİ İSTİFA ETTİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Kazancı, Mehmet Tosun ve İbrahim Akkaya, CHP üyeliği ve CHP Muratpaşa Belediye Meclisi Aday Adaylığında istifa ettiklerini açıkladı.
Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'in istifasından sonra, CHP'de istifalar yaşanmaya devam ediyor. CHP Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Kazancı, Mehmet Tosun ve İbrahim Akkaya, CHP üyeliği ve CHP Muratpaşa Belediye Meclisi Aday Adaylığında istifa ettiklerini açıkladı. Yaşanan süreci değerlendiren İbrahim Akkaya, "Antalya'da CHP'nin nasıl dizayn edildiğini bu dizaynın içinde Atatürkçü ve Cumhuriyetçi Belediye Başkanımızın ve bizlerin nasıl dışarıda tutulmaya çalışıldığını gördük" dedi.
EVCİLMEN HEP BİRİNCİ ÇIKTI
CHP'nin gelenekleri ve kültürüyle asla bağdaşmayan bir süreç yaşandığını belirten İbrahim Akkaya, "CHP Genel Merkezi belediye başkan adayını anketlerle belirleyeceğini açıklamış, anketlerde Başkan Evcilmen hep birinci sırada çıkmış, son yapılan ankette yüzde 68 oy oranı ile açık ara birinci olmuştur. CHP İl Başkanı Devrim Kök, CHP Genel Merkezi'nin talimatıyla Başkan Evcilmen'in tekrar aday olduğunu deklare etmiş hatta Rama'da otelde gerçekleşen seçim kampanyasından kullanılacak fotoğraf çekimlerine Başkan Süleyman Evcilmen'i de davet etmiştir. Gelinen noktada Başkanımız neredeyse biz orada olmak kararı aldık" diye konuştu.
YAPILANLARI KABULLENMİYORUZ
Yaşanan olayların "CHP'de şimdiye kadar eşine rastlanmayan olaylar" olarak yorumlayan İbrahim Akkaya, "İstifamızın Antalya kamuoyu ve CHP tabanı tarafından olumlu yorumlanmasını bekliyoruz. Amacımız Muratpaşa'ya Antalya'ya hizmet etmektir. 15 yıldır hiçbir çıkar gözetmeksizin hizmet eden, Muratpaşa'da CHP'nin bayrağını dalgalandıran, tüm Türkiye'de sempati ile karşılanan Süleyman Evcilmen'e bu yapılanları kabullenmiyoruz. Bu nedenle CHP ve Meclis üyesi aday adaylığından istifa ediyoruz."
İÇİMİZE SİNDİREMİYORUZ
CHP'nin 25 Ocak'ta gerçekleştirdiği eğilim yoklamasının Genel Merkez'den gönderilen bir genelge ile yok sayıldığını belirten Mehmet Tosun ise, "Geçen ay 3 bin 200 üyenin oy kullandığı ön seçim adı altındaki eğilim yoklamasında ben de yarışa girdim. Bu yarıştan başarıyla çıktım. Yapılan eğilim yoklamasının bile hiçe sayılmasını içimize sindiremiyoruz. Partimizin yetkili organlarını yanlış alınan karardan geri dönmesi için defalarca uyardık. Bunlar hazmedilecek şeyler değildi. 17 yıllık CHP hayatımda hiçbir zaman böylesine bencilce yaklaşan bir yönetim anlayışı olmamıştır" dedi.