MHP'Lİ GÜNAL : TÜRKİYE HUKUK DEVLETİ DEĞİL DİKTATÖRLÜK OLDU

ANTALYA Haber Girişi : 18 Şubat 2014 10:10
MHP'Lİ GÜNAL : TÜRKİYE HUKUK DEVLETİ DEĞİL DİKTATÖRLÜK OLDU
TBMM Genel Kurulu'nda HSYK Kanununda değişiklik içeren kanun teklifi üzerine MHP Grubu adına söz alan MHP Antalya Milletvekili Doç. Dr. Mehmet GÜNAL;HSYK'nın Genel Müdürlüğe dönüştürüldüğünü ve kanun eliyle hukukun katledildiğini söyledi.

Öbür taraftan Başbakan kendi atadığı hakim ve savcılar eliyle soruşturmaların engellediğini ve Türkiye'nin hukuk devleti olmaktan çıktığını söyleyen Günal,"TürkiyeTayyip Erdoğan'ın tek adam diktatörlüğüne dönüştürüldü." dedi.

 Türkiye Tayyip Erdoğan'ın Tek Adam Diktatörlüğüne Dönüştürülüyor!

 Sürekli fezlekeler geliyor, örneğin kamu bankalarının nerelere bulaştığını, bu ortak havuzlara aktarılan paranın nasıl elde edildiğini, dolaylı yollarla, kredilerle nakit bulunarak havuza nakit akıtıldığını hep beraber gördük. Kamu bankasının, genel müdürünün, genel müdür yardımcısının, bakanın, bakanın danışmanın ve birçok iş adamının içinde olduğu bu çarkın üstünün kapatılmamalıdır.Kimseyi peşinen suçlamıyoruz, masuniyet karinesi vardır ama eğer suçların üzeri örtülüyorsa, üzerini örtmeyen hâkimlerin, savcıların üzerine gidiliyorsa, bunu eleştiren muhalefetin üzerine gidiliyorsa, sesi kısılıyorsa, o zamandemokrasiden bahsetmek mümkün değildir. Burada yapılan şey kanun eliyle hukukun katledilmesidir. Her ne kadar Bakan "Bu bir kanun teklifidir." dese de, hepimiz biliyoruz ki bu teklifler AKP Hükûmeti tarafından tasarı olarak hazırlanıp AKP milletvekillerine imzalatılıp Meclis'ten çıkarılıyor. İşte tek adam diktatörlüğünde burası da kanun devleti hâline gelmiştir, daha doğrusu Tayyip Erdoğan'ın devleti hâline gelmiştir. Bu yüzden kanun biran önce  geri çekilerek düzeltilmeler yapılmalıdır. Eğer bu şekliyle kabul edilirse Anayasa'ya aykırı düzenleme yapılmış ve hukuk devleti katledilmiş olacaktır!