KIRCAMİ'DE 25 YILLIK HASRET BİTİYOR

ANTALYA HABER Haber Girişi : 14 Ocak 2014 13:53
KIRCAMİ'DE 25 YILLIK HASRET BİTİYOR
Muratpaşa İlçesi'nde bayram havası yaşatan Kırcami Bölgesi 1/5 bin Nazım İmar Planı hakkında kamuoyuna bilgi veren Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, 25 yıllık hasreti bitiren planı anlattı.
Kırcami'nin bu planlar ile Antalya'nın gözbebeği olacağını dile getiren Başkan Evcilmen, tüm Türkiye'ye örnek olacak bir planlama yapıldığını kaydetti. Başkan Evcilmen, "1/5 binlik plan askıdan indiği anda Muratpaşa Belediyesi olarak uygulama planının startını vereceğiz" diye konuştu.
10 KENT MERKEZİ OLUŞTURULACAK
Planın herkesi memnun edeceğini dile getiren Başkan Evcilmen, Muratpaşa Belediyesi'nin sınırlarının üçte birini kapsayan bu planlama içinde 10 kent merkezi yaratılacağını belirtti. Bölge halkının merakla beklediği emsal oranın 0.80 olduğu planda, emsal ve zayiat oranlarının ideal olduğunu kaydeden Başkan Evcilmen, "Emsaline bakıyorsun ideal, zayiatta bundan önce yapılanların hiçbiri yok. Zayiatlar için ortalama yüzde 40'ı diyebiliriz" dedi.
YEŞİL ALANDA ABD STANDARDI
Planın ulaşım sorununa da çözüm getireceğini kaydeden Başkan Süleyman Evcilmen, Perge, Sinanoğlu ve Aspendos Bulvarını bütünüyle rahatlatacak bir planlama yapıldığını, kişi başına düşen yeşil alan miktarının 20 metrekare olduğunu vurgularak, "Böyle bir planlamayı düne kadar hayal bile etmek mümkün değildi. Bu oran Avrupa Birliği standardının çok üstünde Amerika Birleşik Devletleri standardıdır" şeklinde konuştu.
PLAN PRESTİJ TAŞIYOR
Planda 10 bin kişilik bir stadın yer aldığını dile getiren Başkan Evcilmen, planın en prestijli yanının ise simgesel bir aksa sahip olması olduğunu kaydetti. Başkan Evcilmen şunları söyledi:
"Dünyanın ancak belli yerlerinde görebileceğiniz bir prestij aks. Hemen aksın sonunda belediye hizmet binası. Onun önünde 250 bin kişilik dev bir meydan, bu meydanı şık prestij bir antik doku çevrelenmiş. Bunları gördükten sonra insanın teşekkürden başka söyleyecek hiçbir lafı kalmıyor. Planımızın Kırcamililere, Antalyamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."