GEREKLİ NOKTALARA TRANSFERLER YAPTIK HEDEF KUPA

ANTALYA Haber Girişi : 14 Ocak 2014 13:48
GEREKLİ NOKTALARA TRANSFERLER YAPTIK  HEDEF KUPA
Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, ilk hedeflerinin Ziraat Türkiye Kupası olduğunu, dolayısıyla Elazığspor maçını kazanmak istediklerini söyledi.
Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Hasan Subaşı Kulüp Tesisleri'nde değerlendirme toplantısı düzenledi. Transfer çalışmalarına değinen Aybaba, devre arasında bazı mevkilere oyuncu alınması için planlarının olduğunu belirterek, "Transfer çalışmalarına 2 ay önce başladık. Devre arası transferi en zor transferlerdir. Hiçbir takım elindeki iyi oyuncusunu başka takıma vermek istemez. Takımlarında az süre alan veya performansı düşük olan oyuncuları seçersiniz. Ama biz iyi ve kaliteli 4 oyuncu transfer ettik. 4 oyuncumuzu hazırlıyoruz. Lig maçında takımdaki yerlerini alacaklar" dedi.

"SEMİH'İN MADDESİ SAÇMA SAPAN"
Semih'in transferinde 'Fenerbahçe'ye karşı oynamayacak' maddesini de eleştiren Aybaba, "Sözleşmede ne var tam olarak bilmiyorum. Saçma ve son derece yanlış bir madde. Bir oyuncuyu başka bir takıma gönderiyorsanız özgürce oynamasına izin vereceksiniz. Devre arasından sonra oyuncu başka takımı tercih edebilir. Karşılıklı olarak ayrılabilirsiniz. Bizim ülkemizde maalesef futbolcular başka bir takımla görüşüyor diye kadro dışı bırakılıyor. Başka takıma gittiğinde bize karşı oynamasın diye saçma sapan şeyler var. Bunları düzeltmemiz gerekir" diye konuştu.

"GEREKLİ NOKTALARA TRANSFERLER YAPTIK"
Aybaba, devre arasında eksik gördükleri yerlere transfer yaptıklarını ifade ederek, "Başkan ve yönetime teşekkür ediyoruz. Zorlu bir görevi başardılar. Şimdi görev bize ve oyunculara düşüyor. Daha çok pozisyona girme, az pozisyon verme gibi sorunlarımız vardı. Transferleri bu doğrultuda yaptık. Az pozisyon veren ama çok gol atan bir Antalyaspor oluşturmak istiyoruz. Savunmamızı da güçlendirdik" şeklinde konuştu.

"İBRAHİM TORAMAN'I KİM İSTEMEZ"
Takıma uzun yıllar katkı sağlayabilecek yurt dışı ve yurt içinde futbolcularla görüştüklerini vurgulayan Aybaba, "Beşiktaş'lı İbrahim Toraman transferiyle ilgili çalışma yapıyorduk ama kulübü tarafından affedilince diğer planımız devreye girdi. İbrahim Toraman gibi oyuncuyu kim kadrosunda görmek istemez? Düzgün ve kaliteli bir futbolcu. Volkan Şen'le görüşmelerimiz devam ediyor. Amrabat olduğu için bekliyoruz. Her iki oyuncudan biri olabilir" ifadelerini kullandı.

"ELAZIĞSPOR MAÇINI KAZANACAĞIZ"
Aybaba, Ziraat Türkiye Kupası B Grubu'nda deplasmanda Elazığspor ile karşılaşacaklarını hatırlatarak, "Yeni transferlerimizin hiçbirini oynatamıyoruz. Elimizdeki mevcut oyuncu kadromuza ilk yarı boyunca güvenmiştik. Zaten mevcut kadrodan çok oyuncu oynatmamıştık. Yine onlara güveniyoruz. Bizim için hedef kupa. Yukarıdaki iki takımdan biri olmak istiyoruz. Onun için de gidip bu maçı kazanmak istiyoruz" dedi.

İKİ TAKIMIN AYNI UÇAKLA GİTMESİ
Elazığspor ile aynı uçakla Elazığ'a gidilmesi ile ilgili konuşan Aybaba, şunları söyledi:
"Aynı uçakla gitmek olumsuz bir hava oluşturmaz. Başkanın sponsorlarla ayarladığı bir uçak sistemi var. Uçak boş giderken Elazığspor kafilesi neden yorgun şekilde memleketine gitsin. Biz de onlarla gider sahada ayrılırız. Dışarıdaki ilişkilerle çizginin içindeki ilişkileri bir türlü ayıramıyoruz. Orada profesyonelce hareket ediyoruz. Okan da bizim kardeşimiz. Oyuncular ve yöneticiler birbiriyle arkadaş. Umarım güzel bir örnek teşkil eder. Bu durum fair-play'liktir. Bunların olması gerekir ülkemizde."

"KENDİ STADIMIZ OLSA İZİN VERMEZDİK"
Basın mensuplarının 'Akdeniz Üniversitesi Stadı'nda yapılan turnuvanın ardından zeminle ilgili bir sıkıntı var mı?' şeklindeki sorusuna Aybaba, "Doğal olarak bozulma olacaktır. Ama bizim yapacağımız bir şey değil. Kendi stadımızı olsa izin vermezdik. İstemediğimiz halde maçlar oynandı" cevabını verdi.

"BAŞKA TAKIMLARLA ANLAŞABİLİRLER"
Aybaba, basın mensuplarının futbolculardan Deniz, Pedro ve Ferdinand ile ilgili sorularına ise, "Takım bulmalarıyla ilgili bir sıkıntı var. Transfer döneminde kendileriyle plan yaptık. Kadro dışı değiller. Bu oyunculara tasarrufumuzu 15 gün önce ilettik. Oynamak istiyorlarsa başka takımlarla anlaşabilirler" şeklinde cevap verdi.
Medical Park Antalyaspor, Ziraat Türkiye Kupası B Grubu'nda deplasmanda karşılaşacağı Elazığspor maçı için, saat 14.00'da özel uçakla Elazığ'a hareket edecek.