ERGENEKON ve BALYOZ SANIĞI DURSUN ÇİÇEK

ANTALYA GENEL Haber Girişi : 03 Ocak 2013 17:55
ERGENEKON ve BALYOZ SANIĞI DURSUN ÇİÇEK
"Ergenekon" ve "Balyoz" davalarının sanıklarından emekli Albay Dursun Çiçek "Bize iftira atanlar elbet yargılanacak"
"Ergenekon" ve "Balyoz" davalarının sanıklarından emekli Albay Dursun Çiçek, "Ergenekon" soruşturması kapsamında hakkında dinleme kararı alan emniyet görevlileri ile hakkında 3 ayrı gizli ihbar mektubunu gönderen kişilerin bulunup cezalandırılması istemiyle yaptığı suç duyuruları kapsamında müşteki olarak ifade verdi. Tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirilen Çiçek, savcılığa ifade verdi. Çiçek’in kızı ve aynı zamanda avukatı olan İrem Çiçek, “Müvekkilimin hakkında soruşturmanın, 'İrtica ile Eylem Mücadele Planı'nın gazetede yer almasından sonra başladığına ilişkin yazısı var. Ancak müvekkilim hakkında henüz bir soruşturma yokken Mart 2009’da dinleme kararı alınmış. Hakkında hiçbir iddia yokken dinlemeye alınarak hedef haline getirilmiş, üzeriden delil üretilmeye çalışılmıştır. Bu nedenle dinleme kararı alan emniyet görevlileri hakkında 'görevi kötüye kullanmak' suçundan suç duyurusunda bulunmuştuk” diye konuştu. Müvekkili Dursun Çiçek hakkında dava dosyasına 3 ayrı ihbar mektubu gönderildiğini sözlerine ekleyen avukat İrem Çiçek, ihbar mektubunu gönderen kişilerin tespit edilmesi istemiyle bu kişiler hakkında da 'iftira ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suç duyurusunda bulunduklarını sözlerine ekledi.

Müvekkilinin bu kapsamlarda müşteki sıfatıyla ifade verdiğini belirten avukat Çiçek, Dursun Çiçek’in basın mensuplarına gönderdiği mesajı okudu. Mesajda “4 yıldır özgürlüklerimizi çalan iftiracı sahtekarları bulmak için hukuk mücadelesi veriyoruz. Sahte plan ve taklit imza ile yalan ve iftirada bulunan gerçek suçlular, bir gün elbet Türk adaletine hesap vereceklerdir. Çocuklarımıza ve torunlarımıza medeni çağdaş hukuk devleti ilkelerini yaşatan bir ülke bırakmak için her türlü mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz” ifadeleri yer aldı.İfade işleminin tamamlanmasının ardından Çiçek, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'ne gönderildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.