DEMRE ‘BUTİK İLÇE’

ANTALYA HABER Haber Girişi : 10 Ocak 2014 11:02
DEMRE ‘BUTİK İLÇE’
Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, daire amirlerine hitaben yaptığı konuşmada Demre için ‘Butik İlçe’ tanımlaması yaptı. “Çözülemeyecek sorunlarınız yok” diyen Vali Öztürk, Antalya’nın turizm açısından ikinci yayılmanın Demre
Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Antalya'nın Demre ilçesinde incelemelerde bulundu.
Göreve geldiği günden bu yana Antalya’nın ilçelerini yakından tanımak için yaptığı inceleme gezilerine Demre’yi de ekleyen Vali Öztürk, ilk olarak Demre Kaymakamlığı’na geldi. Vali Öztürk’ü Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman karşıladı. İlçenin genel durumu ve ihtiyaçları hakkında Kaymakam Karaman’dan bilgi alan Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, daire amirlerine hitaben yaptığı konuşmada Demre için ‘Butik İlçe’ tanımlaması yaptı.
“Çözülemeyecek sorunlarınız yok” diyen Vali Öztürk, Antalya’nın turizm açısından ikinci yayılma alanlarının Demre istikametinde olacağı öngörüsünde bulundu. Uygun bir havaalanı yeri arandığına işaret eden Vali Öztürk, ulaşım sorunlarının çözüldüğü takdirde Demre’nin bahtının açık olduğunu dile getirdi.
Her ne kadar turizm açısından geleceği olan bir ilçe de olsa ‘tarımdan vazgeçmeyin’ uyarısında bulunan Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, belediyeden ve muhtarlardan sınırlı tarım topraklarının üzerinde tarım yapılmasına devam edilmesini istedi. Tarım ve turizm konularında en önemli sorunun katı atıklar olduğuna değinen Vali Öztürk, katı atıklar konusunda yapılan girişimlere destek verdi.
Kaymakam Karaman’ın ilçeye bir turizm bürosu açılması talebini değerlendireceklerini belirten Vali Öztürk, yüksekokul isteklerine yönelik olarak “Üniversite bizim dışımızda. Uygun bir bina tahsis edildiğinde gerisi yol oluyor” diye konuştu.
Kaymakamlık binasındaki toplantının ardından 200 yataklı öğrenci yurdunun açılış törenine geçen Vali Öztürk ve beraberindeki heyet saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından dualarla ilk harç için butona bastı.
Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, açılışın ardından Noel Baba Müzesi, Myra Antik Kenti, Su Ürünleri Araştırma ve Uygulama Enstitüsü, Yat Limanı inşaatı ve Kekova’yı ziyaret etmek üzere ayrıldı.