Başbakan'dan Flaş Açıklama

ANTALYA GENEL Haber Girişi : 09 Ocak 2013 22:34
Başbakan'dan Flaş Açıklama
Başbakan Erdoğan Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelere ilişkin olarak 'Önemli olan terör örgütünün kadrolarının Türkiye'yi terk etmesidir' dedi
Nijer Cumhurbaşkanı ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, burada gündeme ilişkin soruları cevapladı.

Erdoğan, "Bizim buradaki tek ifademizi biliyorsunuz, bölücü terör örgütü kadrolarının Türkiye'yi terk etmesidir. Nasıl? Silahı bırakmak suretiyle terk etmesidir" ifadesini kullandı.

Başbakan, "Bu konuda herkes dikkatli olmalıdır. Çünkü bizim derdimiz bağcı dövmekten öte üzüm yemekdir. Milletimizin huzurudur, mutluluğudur" dedi.

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bölücü terör örgütünün şüphesiz ki provokasyonları yeni değildir. Bu tür barışa yönelik girişimlerde her zaman bölücü terör örgütü elinden gelen her tür olumsuz gayreti göstermiştir. Bu da yine o alışa geldiğimiz provokatif eylemlerden bir tanesidir."

"Biz daha önce de söyledik, operasyonlar konusunda bölücü terör örgütü ile mücadelemiz sürecektir. Fakat siyasi uzantısıyla müzakereleri yapabiliriz dedik. Şu anda da aynı noktadayız. Ve bu konuyla ilgili samimiyetimiz son günlerde attığımız adımlardır. Bu attığımız adımları da nasıl attığımızı, ne zaman atmamız gerektiğini, nerede atmamız gerektiğini de uygulamalarımız ile gösterdik."

"GELİŞMELERE SESSİZ KALAMAYIZ"

Erdoğan, askeri darbenin ardından silahlı grupların ülkenin kuzeyini ele geçirdiği Mali ile ilgili bir soruya, "Burada yaşanan sıkıntı, bizleri ciddi manada üzmektedir. Zira burada bir topluluğu bölme operasyonu vardır. Bu bölme operasyonu neticesinde, adeta kardeşler artık birbirlerine düşmüştür" cevabını verdi.

"Tabii, Sayın Cumhurbaşkanı ile bunun da değerlendirmesini yaptık" diye devam eden Erdoğan, "Burada özellikle Afrika Birliği'nin müdahalesi nasıl olacaktır, ne şekilde olacaktır, bunlar önem arz etmektedir. Bunu diplomatik yollarla çözmek mümkünse, diplomatik yollarla bu işi çözmek...Müdahale konusu ise düşünülmesi gereken en son noktadır diye mütalaa ediyoruz. İİT bu konuda bir adım atmıştır, Dışişleri Bakanım aynı şekilde bu çalışmanın içerisinde de bulunmuştur. Bundan sonraki süreçte de yine işbirliği içerisinde yapılacak müdahalenin şeklini de belirlemek suretiyle bu adım atılırsa, inanıyorum ki, çözüm bekleyen Mali'nin imdadına yetişmiş oluruz. Ve bu konuda da sessiz kalamayız. Bu düşüncelerimiz zaten Nijer'le örtüşüyor. Temennim odur ki, en kısa zamanda Mali'de bir netice alırız" ifadelerini kullandı.

"ESİR TAKASI TAKDİR EDİLMELİ"

Erdoğan, Suriye'deki esir takasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Gerek Katar'ın, gerekse Türkiye'den bir STK'nın girişimleri ile başarılan bir süreç oldu. Konuyla ilgili olarak bundan sonraki süreçte ne gibi gelişmeler olur şu anda bunu söyleyemiyorum. Ancak önceki süreçte bizler muhalif kanatla bazı görüşmeleri sürdürdük ve muhalif kanadın bu konuda bir ön hazırlığı aslında var gibiydi, ama Suriye buna nasıl bir tepki gösterecekti, o belirsizdi. Şu anda Suriye'nin 2 bin 130 rakamını kabul etmesi, herhalde bununla ilgili olan tamamlayıcı bir süreç olmuş oldu. Tabii, temennimiz odur ki, Suriye'nin cezaevlerinde olan birçok masum insan, mağdur insan, bunlar da bir an önce kurtulmuş olsun. Bu süreci takdir etmek gerekiyor. Akşama kadar neler olur bilemiyorum, Hayırlı olsun demekten başka bir şey demek bize düşmez."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.