2130 TUTUKLU SERBEST BIRAKILIYOR

ANTALYA Haber Girişi : 09 Ocak 2013 12:39
2130 TUTUKLU SERBEST BIRAKILIYOR
Suriye yönetiminin muhaliflerin elinde bulunan 48 İran vatandaşına karşılık aralarında Türkler'in de bulunduğu 2 bin 130 sivili serbest bırakıyor.
Esir takasının, uzun süredir Türkiye ve Katar'ın arabuluculuğunda yürütülen müzakerelerin ardından gerçekleşeceği öğrenildi. Arabuluculuk faaliyetlerine katkı sağlamak için Şam'da bulunan İHH Başkanı Bülent Yıldırım da, haberi doğrulayarak, takasın gerçekleşmesini beklediklerini söyledi. Aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu 2 bin 130 kişinin serbest bırakılmasını "insani diplomasinin zaferi" olarak gördüklerini ifade eden Yıldırım, Filistinli gazeteci Bashar Kadumi'nin kurtarılmasına yönelik çabalarının da sürdüğünü kaydetti.

48 İRANLI ŞAM’DA SERBEST BIRAKILDI

Suriye'de muhalifler tarafından rehin alınan 48 İranlı'nın bugün Şam'da serbest bırakıldığı bildirildi. İran'ın Press TV kanalı, İranlı grubun, "silahlı militanlar ile Suriye hükümeti arasındaki" esir takası çerçevesinde salıverildiğini belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.