14 KATLI YOLCU GEMİSİ ALANYA'DA"> 14 KATLI YOLCU GEMİSİ ALANYA'DA"> 14 KATLI YOLCU GEMİSİ ALANYA'DA">

14 KATLI YOLCU GEMİSİ ALANYA'DA

ANTALYA HABER Haber Girişi : 18 Eylül 2013 20:58
<font color=14 KATLI YOLCU GEMİSİ ALANYA'DA" />
İtalyan Mediterrancea isimli 14 katlı lüks gemi, Antalya’nın Alanya Limanı'na demir attı.
İtalyan Mediterrancea isimli 14 katlı lüks gemi, Antalya’nın Alanya Limanı'na demir attı.
Kıbrıs Rum kesiminin Limasol Limanı'ndan kalkan İtalyan Mediterrancea isimli gemi, Alanya Limanı'na geldi. İtalyan, Fransız, Alman, İsrail, İngiliz, İspanyol, Belçika, Avusturya ve Malta uyruklu 2 bin 42 yolcu ve 847 mürettebatı bulunan 14 katlı gemi yıl sonuna kadar 6 sefer daha düzenleyecek.
Gemiden inen yolcuların çoğu tur otobüsleri, safari cip ve taksilerle tarihi ve ören yerlerine gitti. Bazı yolcular çarşı içerisinde gezip alışveriş yapmayı tercih etti.
Alanya’ya bu yıl ilk gelen ve yıl sonuna kadar 6 sefer daha düzenleyecek olan gemide, 35 farklı milliyetten yolcu bulunuyor. 85 bin 619 groston, 293 metre boyunda, 14 katlı 5 yıldızlı gemi akşam saatlerinde Rodos Adası'na hareket edecek.
Karavan Turizm Akdeniz Bölge Müdürü Sami Simi, yolcu gemisinin Alanya’ya 6 hafta boyunca gelip sezonu bitireceklerini belirterek "Eskiden Alanya’ya 100 bin yolcu getiriyorduk. İsrail olayından dolayı düşüş yaşadık. Önümüzdeki yıldan itibaren İsrail olayının çözüleceğini düşünüyorum. Tekrar 100 bin- 150 bine çıkacağız. Bu yıl 40 dolayında seferde 50 bine yakın yolcu geldi. Kasım ayı ortalarına kadar 20’ye yakın sefer daha yapmayı planlıyoruz” dedi.
Alanya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği gemiden inen yolculara şehir haritası dağıttı.