ANTALYA GAZİ ANADOLU LİSESİNDE ETEK YASAĞI"> ANTALYA GAZİ ANADOLU LİSESİNDE ETEK YASAĞI"> ANTALYA GAZİ ANADOLU LİSESİNDE ETEK YASAĞI">

ANTALYA GAZİ ANADOLU LİSESİNDE ETEK YASAĞI

ANTALYA HABER Haber Girişi : 18 Eylül 2013 20:56
<font color=ANTALYA GAZİ ANADOLU LİSESİNDE ETEK YASAĞI" />
Antalya'da, Gazi Anadolu Lisesi okul yönetimi, kız öğrencilere eteği yasakladı. Gazi Anadolu Lisesi'nde kız öğrencilere etek yasağı haberi üzerine Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü inceleme başlattı.
Antalya'da, Gazi Anadolu Lisesi okul yönetimi, kız öğrencilere eteği yasakladı.
Gazi Anadolu Lisesi'nde kız öğrencilere etek yasağı haberi üzerine Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü inceleme başlattı. Böyle bir yasağın söz konusu olmadığını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, iki eğitim denetmenine okulda inceleme yapılması için talimat verdiğini söyledi.
Gülay, haberi sabahleyin medyada okuduğunu belirterek şöyle konuştu: "Eteğin yasaklanması gibi bir durum sözkonusu değildir. Bizim kılık kıyafet yönetmeliğimiz belli.Orada velilerimizin yazılı görüşü doğrultusunda yüzde 50’den bir fazlası hangi kıyafeti tercih ediyorsa, okullarda o kıyafet uygulanıyor. Öyle zannediyorum ki bir yanlış anlaşılma var. Eğitim denetmenlerimiz inceleme yapıyor. Araştırıyorlar. Nedir, ne değildir. Biliyorsunuz iki tür seçim yapabiliyor velilerimiz. Ya okul aile birliğinin belirlediği formalar ya da serbest kıyafet seçebiliyor. Velilerimizin yüzde 50’den bir fazlası ne diyorsa o uygulanıyor okullarda.”