'BAŞKAN BÖCEK İLÇEYE HİZMET EDEMİYOR'

ANTALYA HABER Haber Girişi : 05 Aralık 2013 05:08
 'BAŞKAN BÖCEK İLÇEYE HİZMET EDEMİYOR'
AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Osman Ali Eciş: "3 dönemdir belediye başkanlığı yapan Böcek, Konyaaltı halkının sorunlarını çözemiyor ve iyi bir yönetici değil" dedi.

"Konyaaltı Belediyesi'nin büyük ayıbı"

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Konyaaltı ilçe teşkilatı ile birlikte ilçede muhtar ve taksi esnafı ziyareti yaptı. Konyaaltı ilçede en çok okul sorunu ile karşılaşan Milletvekili Enç, "Bu sorun belediyenin büyük bir ayıbıdır" dedi.

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Konyaaltı İlçe Başkanı Osman Ali Eciş, İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif İstek ve teşkilatla birlikte ilçede ziyaretler yaparak muhtar, esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinleyip çözüm noktasında yardımcıoldu. Gittiği yerlerde en çok okul sorunu ile karşılaşan Enç; "Okul sorunu Muratpaşa ilçede de var. Maalesef Muratpaşa Belediyesi son 5 yılda Muratpaşa'ya sadece 3 okul alanı kazandırmıştır. Konyaaltı ilçede de aynı sıkıntıyıyaşıyoruz. Konyaaltı Belediyesi son 5 yılda bir tane bile okul alanının mülkiyet sorununu çözmemiştir. Bu belediyenin büyük bir ayıbıdır. Nüfusu 140 bine dayanan bir ilçede, 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan Başkan Böcek'inşimdiye kadar bu sorunları çözmesi gerekirdi. Biz hükümet olarak belediye tarafından mülkiyet sorunları çözülüp Milli Eğitim'e verilen alanlara okul yaptırıyoruz. Kepez Belediyesi tarafından 2013 yılında yaklaşık 10 milyon lira harcanarak 13 tane eğitim alnının sorunu çözülüp Milli Eğitim'e verilmiştir" dedi.

"Bilim ve Sanat Merkezi Kepez'de hizmet verecek"

2012 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'nca yatırım programına alınan Antalya Bilim Sanat Merkezi hakkında da bilgi veren AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç; "16 derslik, atölye ve çok amaçlı salondan oluşan Antalya Bilim ve Sanat Merkezi ihalesi 18 Mart 2013 tarihinde yapıldı. 23 Mayıs 2013 tarihinde sözleşmesi yapılan merkezin 28 Mayıs 2013'te inşaatı başlamıştır. Şu anda inşaat fiziki olarak yüzde 55 seviyesindedir. Bu merkez bittiğinde başarılı ve üstün yetenekli çocuklarımız kendilerine ait merkezde eğitim almaya başlayacaklar” diye konuştu.

"Başkan Böcek, ilçeye hizmet edemiyor"

Konyaaltı Belediye BaşkanıMuhittin Böcek’in ilçede vatandaşların isteklerine cevap veremediğini ve iyi bir yönetici olmadığını söyleyen AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Osman Ali Eciş, "3 dönemdir belediye başkanlığı yapan Böcek, Konyaaltı halkının sorunlarını çözemiyor. İlçede en büyük sıkıntı okul. Neredeyse her mahallede ortalama 3 okul yeri varken, ilçeye okul yapılamıyor. Çünkü bu okul alanlarının mülkiyet sorununu çözemiyor. Eski Salih Saime Koncaİlköğretim Okulu'nun kaba inşaatı bitmiş olmasına rağmen durduruldu. Bunun nedeni de mülkiyet sorununun tam olarak çözülememesi. Şu anda burası çöplük olarak kullanılıyor. Nüfusu hızla artan ilçede okul sorununun olması çok büyük bir eksikliktir.