YURDUMUN HER KÖŞESİNDE YAZLIĞIM, KIŞLIĞIM VAR

ANTALYA HABER Haber Girişi : 21 Şubat 2014 13:46
YURDUMUN HER KÖŞESİNDE YAZLIĞIM, KIŞLIĞIM VAR
Antalyalı öğretmen emeklisi Yalçın çifti, "Tekerkondu" ismini verdikleri ve midibüsten karavana çevirdikleri araçları ile yıllardır Türkiye'nin farklı yörelerini geziyor.

Öğretmen emeklisi Celal (63) ve Perihan Yalçın (61) çifti, özel dizayn ettirdikleri midibüs-karavan ile yıllardır Türkiye'yi gezdiklerini ve bu kapsamda Trabzon'a geldiklerini belirttiler. Karadeniz Sahil Yolu'nda mola veren çift, yaklaşık 12 yıldır profesyonel karavancılık yaptıklarını belirtirken, Celal Yalçın,

"Antalya'da yaşıyoruz. Şuanda ise Trabzon'dayız. Eşimle 2 yıllık bir program yaptık. Karadeniz'de daha önce 1 yıllık gezi turumuz vardı bu gezide Karadeniz'in birçok yerini gezdik. Profesyonel karavancı olarak 12. yıla doğru gidiyoruz. Midibüsü ihtiyacımızın tamamını karşılayacak şekilde özel olarak Antalya'da bir atölyede dizayn ettirdik, fabrikasyon değildir. Bu midibüsü tercih etmemizin en önemli nedenlerden biri karavan yasasına uygun olmasıydı. Hayatımın her yönüyle birlikte olduğum hiç bir yönüyle ayrı kalmadığım eşimle aynı meslekten oluşumuz nedeniyle çok uyumlu bir şekilde seyahatimizi sürdürüyoruz. Şimdi tek hedefimiz Doğu Anadolu Bölgesi'ne gitmek. Oralara gitmeyi oraların kültürünü tanımayı çok istiyoruz. Van'ı, Hakkari'yi, Elazığ'ı, Adıyaman'ı çok görmek istiyoruz. Daha önce terör nedeniyle gidememiştik" dedi.

"YURDUMUN HER KÖŞESİNDE YAZLIĞIM, KIŞLIĞIM VAR"
Perihan Yalçın da karavanı lüks villa gibi gördüğünü, Türkiye'nin her köşesinde 5 yıldızlı yazlığı ve kışlığı bulunduğunu ifade ederek

"Bunu yaşamak lazım, anlatmakla olmaz diye düşünüyorum. Bu çok büyük bir keyif, her gittiğin her yerde değişik insanlarla tanışıyorsun, yeni dostluklar kuruyorsun. Doğayı sevdiğimiz için doğanın her yönünü görüyoruz. Bana yıllardır meslektaşlarım, komşularım hatta akrabalarım 'gezmekten bıkmadın mı?' diyor, gezmekten bıkılır mı ? cevabını veriyorum. Kendilerine yurdumun her bir köşesinde 5 yıldızlı otelim yazlığım ve kışlığım var diyorum. Onların bir yazlığı var ve her yıl aynı yere gitmek zorundalar. Ben sabit evimi gerçekten seviyorum. Geçmiş yıllarda evim seni çok seviyorum ama altında dört teker olsa da bazen Konya altına gitsek olmaz mı ? derdim. Allah bu dileğimi yerine getirdi. Tekerkondu yaptık, bu bizim lüks villamız evimiz. Yani bizim bir yaşam tarzımız çok mutluyuz. Allah izin verdiği sürece, hayatta olduğumuz, ayaklarımız yere bastığı sürece bu yaşama devam edeceğiz. Sadece çocuklarımı özlüyorum. Onlarda fırsat bulduğu an biz neredeysek yanımıza geliyorlar" diye konuştu.

Yaşlı çift, Trabzon sonrası Rize ve Artvin'e gitmeyi düşündüklerini, Gürcistan'ın da gezmek istedikleri yerler arasında olduğunu ifade ettiler.