YERLİ HELİKOPTER'DE GÜL'DEN PİLOT SELAMI

ANTALYA Haber Girişi : 06 Mart 2013 16:15
YERLİ HELİKOPTER'DE GÜL'DEN PİLOT SELAMI
Gül ve Kral Abdullah, yakalarında isimlerinin yazdığı pilot montlarını giyerek ATAK helikopterinin kabinine oturdu.
Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’de iki gündür resmi temaslarına devam eden Kral Abdullah ile TUSAŞ tesislerine aynı makam aracı ile geldi. TUSAŞ tesislerinde Gül ve Kral Abdullah’ı, Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kaya, TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı karşıladı. Karşılama törenin ardından Gül ve Kral Abdullah TUSAŞ özel defterini imzaladı. Defterin imzalanması sırasında ise TUSAŞ Genel Müdürü Dörtkaşlı, Kral Abdullah’a babası merhum Kral Hussein’nin 1987 yılında Türkiye’ye yaptığı ziyaret sırasında TUSAŞ tesislerindeki inceleme sırasında çekilen fotoğrafları gösterdi.

TUSAŞ özel defterinin imzalanmasının ardından Gül ve Kral Abdullah’a, TUSAŞ tesislerinde gerçekleştirilen üretimler hakkında brifing verildi. Brifing ardından Gül ve Kral Abdullah, TUSAŞ tesislerinde Türk mühendisleri tarafından üretimi gerçekleştirilen insansız hava aracı ANKA, başlangıç temel eğitim uçağı HÜRKUŞ ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gözbebeği ATAK helikopterini inceledi.Gül ve Kral Abdullah, yakalarında isimlerinin yazılı olduğu pilot montlarını giyerek ATAK helikopterinin pilot kısmına oturdu. Gül ve Kral Abdullah, mühendislerden ATAK helikopteri ve diğer ANKA ve HÜRKUŞ ile ilgili bilgi aldı. Kara Havacı Pilot olan Kral Abdullah, ATAK helikopterinin özellikleriyle ilgili mühendislere sık sık sorular sordu ve detaylı olarak bilgi aldı.

İncelemelerin ardından uçuş kulesine çıkan Gül ve Kral Abdullah, ‘ATAK’ helikopterinin gösterisini izledi. ATAK’ın nefes kesen gösterisine hayran kalan Gül ve Kral Abdullah incelemelerinin ardından tesislerden ayrı makam araçlarıyla ayrıldılar. Cumhurbaşkanı Gül ve Kral Abdullah’ın tesislerdeki incelemesine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de eşlik etti.