VATİKAN'A VEDA

ANTALYA Haber Girişi : 28 Şubat 2013 05:26
VATİKAN'A VEDA
Katoliklerin ruhani lideri 16.Benedikt dünyanın değişik yerlerinden gelen 200 bin müridiyle San Pietro Meydan’ında vedalaştı.
Katolikler Papa’yı daha yakından son kez görebilmek için sabahın erken saatlerinde Vatikan’ın San Pietro Meydan’ını doldurdu. Tezahüratlar ve dualarla Papa’yı bekleyen Katolikler ‘Papa mobil’ aracı ile meydanda görülen 16.Benediktus’a sevgi gösterilerinde bulundular.

Papa mobil aracıyla meydandan geçerken kalabalıktan uzatılan bir bebeği de alnından öptü. Bir İtalyan, “Çok büyük bir heyecan ve üzüntü içerisindeyim. İlk defa bir Papa’nın hayatta iken görevi bıraktığına tanık oluyorum. Tanrı’nın ve Kutsal Ruhsal Ruh’un istediğini yaptı. Umuyorum bizim için dua eder” dedi. Filipinli bir başka Katolik ise yaptığı açıklamada, “Çok duygusal bir an. Papa’ların daha önce sadece ölümle görevden ayrıldığını görürdük, bu papa ise kendi isteği ile ayrıldı. Böyle bir görevden ayrılabilmek çok zor olmalı, haysiyetine saygı duyuyorum. O bir entelektüel ve Tanrı’ya bu şekilde de hizmet edebilir” dedi.

19 Nisan 2005 tarihinde Papa seçilen 16. Benedikt görevi bırakma kararı almasının ardından tüm dünya gündemini değiştirmişti.