UKRAYNA'DA SULAR DURULMUYOR

ANTALYA Haber Girişi : 20 Şubat 2014 13:32
UKRAYNA'DA SULAR DURULMUYOR
Ukrayna'da devam eden hükümet karşıtı gösterilerde bu sabah, Bağımsızlık Meydanı'nda yaşanan çatışmalarda en az 5 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Polis güçlerinin erken saatlerde Bağımsızlık Meydanı'na müdahalede bulunarak birçok çadırı yakması ve tazyikli sularla göstericileri dağıtmaya çalışması sonrası muhalifler, son gelen bilgilere göre Bağımsızlık Meydanı'nda kontrolü tekrar ele geçirdi. Ukrayna televizyonlarında yayınlanan görüntülerde Bağımsızlık Meydanı yakınlarındaki bir bölgede 2 cesedin görüntülendiği ifade edilirken göstericilerin polise havai fişek fırlattığı polisin ise ses bombaları atarak göstericileri dağıtmaya çalıştığı belirtildi. Bağımsızlık Meydanı'ndan yayınlanan görüntülerde göstericilerin ayrıca yanan çadırların enkazlarını ve yerdeki çöpleri temizledikleri dikkat çekti. Gökyüzünün adeta duman bulutuyla kaplı olduğu Kiev'de zaman zaman ambulanslar da gelerek yaralıların sedyelerle hastaneye taşınmasını sağladı.

Ukrayna'da aylardır süren çatışmalarda Salı günü polisle göstericilerin çatışması sonucu aralarında güvenlik güçlerinin de bulunduğu 26 kişi hayatını kaybetmişti. Polis güçleri göstericilere ses bombası ve biber gazıyla müdahalede bulunurken göstericiler ise taş, sopa ve havai fişeklerle polislere karşılık vermişti. Olaylar sonrası Ukrayna Cumhurbaşkanı Yanukoviç muhalif liderleri suçlarken AB'den yapılan açıklamadaysa yapılan sert müdahaleler sonrası Ukrayna'ya yaptırım uygulanması gerektiği ifade edilmişti. Rusya ise muhalefeti "şiddetin iktidarı ele geçirmeye çalıştığını" söyleyerek suçlamıştı.

Öte yandan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Yanukoviç ile muhalif liderler arasında dün 26 kişinin hayatını kaybettiği olaylar sonrası görüşme gerçekleştirildi. Görüşme sonrası ateşkes kararı alınmasına karşın çatışmalar bugün de devam etti.