"Türkiye olarak biz güçlüyüz"

ANTALYA GENEL Haber Girişi : 11 Ocak 2013 02:02
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ''Kendisine güvenen bir ülkeyiz biz. Etraftaki herkes sıkıntılar içindeyken Türkiye olarak biz güçlüyüz'' dedi.
Cumhurbaşkanı GÜL yaptığı konuşmasında, Türkiye’deki huzur ve refah ortamının arttırılması için herkesin el birliği ile çalışması gerektiğini söyleyerek, Türkiye’de sadece İstanbul, Ankara gibi illerinde değil Afyonkarahisar gibi Anadolu’nun bir çok şehrinin yıldızının parlamaya başladığını kaydederek, “Mermerciliği bütün Türkiye'ye yayan Afyonkarahisar’dır. Siz ilham kaynağı olmuşsunuz. Otelcilik, sağlık turizmi, üniversitede sağlık turizmine yönelik branşlar gelişmiş durumda. Önümüzdeki 5-10 yıl içinde bu şehri daha çok ilgi odağı haline getirecektir. Gıdanın, termalin, mermerin ve lezzetin başkenti olmak kolay değildir” diye konuştu.

Türkiye’nin uzun bir istikrarsızlık döneminden sonra ülkenin yaşadığı istikrarın partiler üstü düşünüldüğünde herkesin bunun kıymetini bildiğini söyleyen Gül, konuşmasına şöyle devam etti:
“Avrupa'ya baktığımızda krizler içerisinde olduklarını görüyoruz. Ortadoğu büyük felaketlerle karşı karşıya. Böyle bir dönemde ülkenin ekonomisinin sarsılmaz bir şekilde olması, içeriden ve dışarıdan gelecek şoklara karşı hazırlıklı olması, uzun dönemde algıladığımız bir dönemdir. Böyle bir durumda bütün şehirlerimizin eksikliklerinin giderilmesi, tarım ve sanayinin hangi ilde daha iyi yapıldığının tespit edilerek güçlendirilmesi gerekiyor.”

“TÜRKİYE OLARAK BİZ GÜÇLÜYÜZ”

Konuşmasında gündemdeki sıcaklığını koruyan terörle mücadele konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin en önemli meselesinin terör meselesi olduğuna, her şehidin sadece düştüğü yeri değil bütün Türkiye'yi yaktığını söyledi. İnsanlığa karşı suç işleyen, birlik ve beraberliği tehdit edenlerle mücadele etmenin devlerin birinci görevleri arasında olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, söyle konuştu:

“Terörle mücadelenin birçok yolları var. Silahla hak hukuk aramak isteyenlere karşı kesinlikle daha güçlü şekilde çıkmak gerekiyor. Terörle mücadelede asla taviz verilmeyecek ve terörü bitirmek için her türlü yolların denenecektir. Bu konuda herkesin devletine güvenmesi gerekiyor. Türkiye'nin 10 sene önceki demokratik ve hukuk standartlarıyla şimdiki standartlarının karşılaştırıldığında korkulan tabularının olmadığını da görüyoruz. Bugün daha güçlü bir durumdayız. Kendisine güvenen bir ülkeyiz biz. Etraftaki herkes sıkıntılar içindeyken Türkiye olarak biz güçlüyüz. Bunun içinde ayak bağı olan terörün gündemden çıkması gerekiyor.”

Gerçekleştirilen programda konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise, Afyonkarahisar’da son 10 yılda gerçekleştirilen yatırımlardan bahsederek, Afyonkarahisar’da sağlık ve eğitim başta olmak üzere gerçekleştirilen kamu yatırımları ile birçok alanda büyük dönüşümler yaşandığını kaydetti.

Programa işadamları ve şehit ailelerinin yanı sıra AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba, Halil Ürün ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz da katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.