TURİST OTOBÜSÜNÜ MAGANDALAR TAŞLADI"> TURİST OTOBÜSÜNÜ MAGANDALAR TAŞLADI"> TURİST OTOBÜSÜNÜ MAGANDALAR TAŞLADI">

TURİST OTOBÜSÜNÜ MAGANDALAR TAŞLADI

ANTALYA HABER Haber Girişi : 17 Temmuz 2013 11:04
<font color=TURİST OTOBÜSÜNÜ MAGANDALAR TAŞLADI" />
Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Konaklı beldesinde, Avsallar, İncekum, Okurcalar beldelerine yolcu taşıyan, içerisinde çoğunluğu turist yaklaşık 30 yolcu bulunan minibüs, kimliği belirsiz kişilerce taşlı saldırıya uğradı.
Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Konaklı beldesinde, Avsallar, İncekum, Okurcalar beldelerine yolcu taşıyan, içerisinde çoğunluğu turist yaklaşık 30 yolcu bulunan minibüs, kimliği belirsiz kişilerce taşlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucu bir yolcu başından yaralanırken, saldırı korku ve paniğe neden oldu.
Edinilen bilgiye göre, Batı hattı güzergahında yolcu taşımacılığı yapan Ramazan Uyar'ın kullandığı 07 NCM 55 plakalı, içerisinde çoğunluğu turist yaklaşık 30 yolcu bulunan minibüs, Konaklı Jandarma Karakol Komutanlığı yakınlarında kimliği belirsiz kişiler tarafından taşlandı. Saldırı sonucu kırılan camdan içeri giren bir taş parçası İlhan Kalmaz adlı bir vatandaşın kafasına isabet etti. Kalmaz başından yaralanırken, minibüs sürücüsü Uyar ise yol kenarına çektiği dolmuşundan paniğe kapılan yolcuları tahliye etti. Minibüste yaptığı kontrolde, arka camın kırıldığını belirleyen Ramazan Uyar durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çağrılan jandarma minibüs ve çevresinde incelemede bulunurken, yaralanan yolcu İlhan Kalmaz ise özel bir otomobille kaldırıldığı Alanya Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Saldırı sonucu minibüste bulunan yolcuların, korku ve paniğe kapıldıklarını belirten sürücü Ramazan Uyar, "Alanya'dan aldığım çoğunluğu turist 30 yolcu ile hareket ettim. Konaklı Jandarma Karakol Komutanlığı'nı yaklaşık 40 metre geçtiğim esnada bir patlama oldu sandım ve aracı sağa çektim. Araçtan indiğimde, arka camların kırıldığını gördüm. Yolcular çığlık atmaya başladı ve kapıları açtım. Yolcuları aşağıya indirdiğim sırada İlhan Kalmaz adlı yolcunun başından yaralandığını gördüm. Durumu jandarmaya bildirdim ve yoldan geçen bir otoyla yaralı yolcuyu hastaneye gönderdim. Turistler ve diğer yolcuları ise bir başka araçla gidecekleri yerlere gönderdim" dedi. "Yıllardır Konalı dolmuşçuları yoldan yolcu almamızı istemiyor" diyen Uyar, "Bana saldıran Konaklı'lı dolmuşçulardır. Turistlere bu korkuyu ve paniği yaşatmaya hakları yok. Bu saldırılar yıllardır devam ediyor ve artık bir son bulmalı. Yetkilileri göreve davet ediyorum ve bu saldırganların biran önce yakalanarak cezalandırılmalarını istiyorum" dedi.