TECAVÜZ'CÜYÜ ÖLDÜREN KADINA BERAAT

ANTALYA Haber Girişi : 05 Şubat 2013 18:54
TECAVÜZ'CÜYÜ ÖLDÜREN KADINA BERAAT
Gaziantep'te, kendisine silah zoruyla tecavüz ettiğini iddia ederek bir kişiyi öldüren kadın, ‘meşru müdafaa kapsamında beraat etti.
21 Kasım 2011 tarihinde, Merveşehir Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Hatay'ın Dörtyol ilçesinden gelen N.K., kendisine tecavüz ettiğini iddia ettiği 43 yaşındaki A.K.'yi 2 kez bıçaklayarak öldürmüştü. Polisin kısa sürede yakaladığı N.K., Gaziantep 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Mahkemenin gerekçeli kararında, beraatına hükmettiği N.K.'nin kurtulmak için tüm yollara başvurduğuna ve buna rağmen sonuç alamadığına işaret edildi.

Ayrıca mahkemenin gerekçeli kararında, Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin raporuna göre akıl zayıflığı bulunan sanığın, mevcut akıl sağlığına rağmen uzun süre maktul A.K.’den kaçmaya çalıştığı, son olarak yaşadığı yeri değiştirdiği belirtilerek, "Maktulün cinsel saldırıları ve cinsel saldırı tehditleri nedeniyle kolluk kuvvetleri ve cumhuriyet savcılıklarına şikayetlerde bulunmayı akıl etmiş, fakat bu başvurularından herhangi bir sonuç alınmamıştır. Artık tüm başvuruları sonuçsuz kalan sanık N.K.’nin, kendisini tekrarı muhakkak olan cinsel saldırı tehlikesinden korumak için başka bir çaresinin kalmadığının kabulü gerekecektir. Sanığın kendisine yönelik saldırılara karşılık yapmış olduğu başvuruların sonuçsuz kalması, tüm yer değişikliklerine karşılık maktulden ve cinsel taciz saldırılarından kurtulamayacağı, bu saldırıların muhakkak tekrarlanacağı, saldırılardan başka şekilde kurtulma seçeneği kalmadığı yönünde, mevcut akıl zayıflığı birlikte değerlendirildiğinde; makul, haklı ve kabul edilebilir tehlike altında olduğuna inanan sanığın, tehditle kendisini çağıran maktulü iki kez bıçaklama şeklinde gerçekleşen eyleminde meşru müdafaa kapsamında hareket ettiğinin kabulü" ifadeleriyle, N.K.'nin beraatına karar verildi.