SAPAN : MENDERES TÜREL- FETTAH TAMİNCE- GEORGE SOROS ???

ANTALYA HABER Haber Girişi : 09 Aralık 2013 10:32
SAPAN : MENDERES TÜREL- FETTAH TAMİNCE- GEORGE SOROS ???
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, AKP Milletvekili Menderes Türel’in yeniden Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığının arkasında uluslar arası para kumarbazlarının da olduğu yeni bir rant paylaşımının yattığını söyledi.

Sapan, “2009’daki şok seçim yenilgisi yüzünden yarım kalan satışların tamamlanması, Bütünşehir kapsamında tüm Antalya coğrafyasının pazarlanması için global lobilerle birlikte proje üretildiğini, Türel’in bu amaç aday yapılmak istendiğini duyuyoruz” dedi.
Yıldıray Sapan, AKP Milletvekili Menderes Türel’in yeniden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday olması için bazı uluslar arası para çevrelerinin uzun zamandan beri kulis yaptığını öne sürdü. Yabancı para kumarbazları ile onların yerli ortaklarının AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan nezdinde yaptığı etkili lobinin sonunda Türel’in Antalya Büyükşehir adaylığının gündeme geldiğini iddia eden Sapan şunları söyledi:

“Menderes Türel’in 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Antalya seçmeni tarafından sandığa gömülmesi üzerine başta Lara ve Konyaaltı sahili olmak üzere kentin değerlerinin rantçılara peşkeş çekilmesi işlemi yarıda kaldı. Yabancı para spekülatörleri ile onların yerli işbirlikçileri, kursaklarında kalan hayallerine kavuşmak için 5 yıl beklemek zorunda kaldılar. Bu süre içinde 3 bin 500 dönümlük Lara’daki arazi (Türel’in yapmayıp hükümete devrettiği Lara Kent Parkı alanı) bekletildi. Lara ormanının önündeki kilometrelerce uzanan sahil, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden geri alındı. Bu arada Konyaaltı Plajı da belediyelerden geri alınıp rezerv olarak tutuldu.

Son günlerde Ankara’da siyaset kulislerinde ilginç bir haber dolaşıyor. Ünlü para spekülatörü George Soros’un Lara ormanları ve önündeki sahil ile ilgilendiği, dünyanın en değerli arazilerinden birisi olan Lara sahilini elde edebilmek için Menderes Türel’in başkan yapılmasını istediği söyleniyor. Bu amaçla, Recep Tayyip Erdoğan nezdinde girişimde bulunduğu konuşuluyor. Büyük olasılıkla bu projenin bir ayağında da Lara Kent Parkı arazisini kullanım hakkını elinde tutan, buraları Antalyalılara kapatmak isteyen,Türel’in eski patronu Fettah Tamince de bulunuyor. Anlaşıldığı kadarı ile Türel, Antalya’nın değerli arazilerine, sahillerine el koymak isteyen global para lobileri ile onların yerli işbirlikçilerinin projesi olarak yeniden sahaya sürülmek isteniyor.”

Torosların çocukları Soroslara Antalya’yı vermez

Antalya halkının bu oyunu bozacağını belirten Yıldıray Sapan, “Torosların çocukları, Antalya’yı Soroslara pazarlamak isteyenlere geçit vermeyecektir. Tıpkı 2009’da olduğu gibi, 30 Mart’ta da, faiz lobilerinin, global para kumarbazlarının oyununu engelleyecektir. Bütünşehir Yasası’ndan yararlanıp Antalya’nın tüm coğrafyasını yabancı para kumarbazları ile onların yerli işbirlikçilerine pazarlamak isteyen Türel gibilere bir şamar daha vuracaktır” dedi. 

Yıldıray Sapan CHP Antalya Milletvekili 

Yıldıray Sapan/Twitter