RUSYA'DA TERÖR SALDIRISI : 15 ÖLÜ 23 YARALI

ANTALYA Haber Girişi : 30 Aralık 2013 10:54
RUSYA'DA TERÖR SALDIRISI : 15 ÖLÜ 23 YARALI
Rusya’nın Volgograd kentinde bir troleybüse düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 15 olduğu ve 23 kişinin de yaralandığı bildirildi.
Saldırı, şehirdeki tren istasyonuna düzenlenen ve 17 kişinin hayatını kaybettiği intihar saldırısının ertesi günü meydana geldi. Yetkililer, sabah 8.10 sıralarında düzenlenen saldırıda yaralılar arasında 1 yaşında bir bebek de bulunduğu ifade ediliyor. Volgograd Vali Yardımcısı Vasiliy Galushin ölü sayısının 15, yaralı sayısının 23 olduğunu açıkladı.

Şiddetli patlama, troleybüsü tamamen parçaladı. Rusya Terörle Mücadele komitesi saldırının, aracın içine yerleştirilen bir patlayıcıyla gerçekleştirdiğini tahmin ettiklerini açıkladı.Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. Bununla beraber, aylar önce Kafkas Emirliği adlı bir Çeçen grubu, Soçi kentinde yapılacak Kış Olimpiyatlarını engellemek için bir dizi eylem düzenleyeceğini açıklamıştı. Kafkas Emirliği, Rusya ve ABD’nin terör örgütleri listesinde yer alıyor.

Doku Umarov’un liderlik ettiği grup, geçen yıl Moskova’da bir havaalanına düzenlenen ve 36 kişinin öldüğü saldırıyı üstlenmişti.