RUSYA İLE ÖNEMLİ ANLAŞMA

ANTALYA HABER Haber Girişi : 22 Aralık 2016 21:03
RUSYA İLE ÖNEMLİ ANLAŞMA
Türkiye ve Rusya Federasyonu, havacılık ilişkilerini düzenleyen yeni bir mutabakat zaptı imzaladı. İstanbul’dan Zhukovski ve Grozni’ye, Moskova’dan ise Antalya'nın Gazipaşa ilçesine tarifeli seferler konusunda anlaşma imzalandı.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM)’ünden yapılan yazılı açıklamaya göre SHGM Genel Müdür Vekili Bahri Kesici ve Rusya Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Birimi Direktör Yardımcısı Sergey Seskutov başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, havacılık ve turizm sektörünü olumsuz etkileyen kriz dönemi sonrası havacılık ilişkileri, iki ülke arasındaki uçuşlar ve yeni rotaların oluşturulması konuları ele alındı. Toplantıya İki ülke Havayolu ve Havalimanı temsilcilerinden de oldukça yüksek sayıda katılım sağlandı.

YENİ UÇUŞ NOKTALARI BELİRLENDİ

İki ülke arasında son dönemde atılan iyimser adımlara paralel olarak olumlu geçen görüşmeler sonrası imzalanan yeni Mutabakat Zaptı ile Moskova’daki Zhukovski Havaalanı ile Rusya Federasyonu Çeçenistan Cumhuriyeti’nin başkenti Grozni yeni uçuş noktaları olarak belirlendi. Her iki nokta için İstanbul çıkışlı seferlerde 7’şer frekans uçuş hakkı elde edildi.