PUTİN 'ABD İLE DURUŞUMUZ FARKLI'"> PUTİN 'ABD İLE DURUŞUMUZ FARKLI'"> PUTİN 'ABD İLE DURUŞUMUZ FARKLI'">

PUTİN 'ABD İLE DURUŞUMUZ FARKLI'

ANTALYA Haber Girişi : 18 Haziran 2013 10:02
<font color=PUTİN 'ABD İLE DURUŞUMUZ FARKLI'" />
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ile Rusya’nın Suriye konusunda farklı duruşlara sahip olduğunu söyledi.
İngiltere’nin dönem başkanlığını yürüttüğü G8 Zirvesi’ne katılmak üzere Kuzey İrlanda’da bulunan Rusya Devlet Başkanı Putin ile ABD Başkanı Obama bir araya geldi. İki lider görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

ABD ile Rusya’nın Suriye konusundaki duruşlarının farklı olduğunu söyleyen Putin, “Elbette ki düşüncelerimiz bir değil ancak hepimiz Suriye’deki vahşete son vermeyi, buna bağlı olarak artan kurban sayısını durdurmayı ve Cenevre’de bütün tarafları bir araya getirerek bu duruma barışçıl bir çözüm bulabilmeyi istiyoruz” dedi. Putin, Obama ile Suriye’deki bütün tarafların müzakere masasına oturmaya teşvik edilmesi konusunda anlaştıklarını belirtti.

ABD ile Rusya’nın Suriye konusunda “farklı bakış açıları” olduğunu onaylayan ABD Başkanı Barack Obama da, “Bu sorun üzerinde farklı bakış açılarımız var fakat şiddetin azaltılması, kimyasal silahların güvence altına alınması ve kullanılmaması veya yayılmamasından emin olunması konularında ortak çıkarları paylaşıyoruz” şeklinde konuştu. Suriye sorununu politik yöntemlerle çözmek istediklerinin altını çizen Obama, Cenevre’deki konferansa katılacak tarafların ülkedeki savaşı bitirebilmek amacıyla ortak bir zeminde anlaşmaya varmaya çalışacaklarını söyledi.