POLİS'TEN ESNAFA SAHTE PARA KALEMİ

SPOR Haber Girişi : 22 Mayıs 2014 03:21
POLİS'TEN ESNAFA SAHTE PARA KALEMİ
Antalya'nın Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü, esnafa 150 adet sahte parayı tanımlayan kalem dağıtımı yaptı.
Antalya'nın Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü, esnafa 150 adet sahte parayı tanımlayan kalem dağıtımı yaptı.
Korkuteli Emniyet Müdürlüğü Toplum Destek Polis ekipleri, esnaflara sahte para kalemi ve broşür dağıttı. Toplum Destek Polis ekipleri, ayrıca esnafı dolandırıcılık olaylarına karşı da bilgilendirdi.
Emniyet Müdürü İrfan Ağlamaz, “Kampanya kapsamında Toplum Destekli Polis ekipleri tarafından çarşı esnaflarımıza sahte parayı ayırt etmekte kullanılan kalemlerin dağıtımı yapıldı. Vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi için afiş çalışması yapıldı. Vatandaşımız böyle bir olayla karşılaşması sonucu emniyetimize bilgi vermesi konusunda dokümanlar dağıtıldı. Bütün çabamız ilçe genelinde vatandaşlarımızın ve esnafımızın mağdur olmadan güvenli bir alışveriş ortamı sağlayabilmek olduğunu söyledi.
Korkuteli İlçe Emniyet Müdürü İrfan Ağlamaz, “Nakit akışının bol olduğu yerlerde kalpazanlık yapan çok olur. Bizde emniyet olarak bu tür olaylara mehil vermemek için pazarcı esnafımıza 150 adet sahte parayı tanımlayan kalem dağıtımı yaptık. Buradaki amacımızın esnafımızın sahte parayı tespit etmesi ve alın terinin veba olmamasıydı. İlçemizde nadirde olsa zaman zaman meydana gelen parada sahtecilik suçunun önlenebilmesi için ve vatandaşlarımızın, esnafımızın mağdur olmalarının önlenmesi amacıyla ‘Güvenli Alışveriş’ isimli proje hazırladık. Vatandaşlarımızın ve özellikle esnaflarımızın zarara uğraması ve zan altında kalmasının önlenmesi, ilçemizdeki nadir olarak rastlansa da parada sahtecilik suçunun tamamen ortadan kaldırılması veya en aza indirilmesi böylece güvenli alışverişin sağlanmasını hedefliyoruz” dedi.
Korkuteli ilçe pazarcı esnafı ise, “İlçe Emniyet Müdürlüğünü kutluyoruz. Bilinçlenmek ve en azından böyle kötü bir durumla karşılaşacağımızdan şüphelenmemek için iyi bir çalışma. Bu kalemin paranın sahte olup olmadığını tespit etmemizde büyük kolaylık sağlayacağını söyleyerek ilçe emniyetine teşekkür etti.