NEBAHAT ÇEHRE 'YAKIŞIKLI ADAMDI'

MAGAZİN Haber Girişi : 06 Mart 2013 10:42
NEBAHAT ÇEHRE 'YAKIŞIKLI ADAMDI'
Nebahat Çehre; Türk sinemasının ‘Çirkin Kral’ı olarak anılan Yılmaz Güney’in aslında yakışıklı bir adam olduğunu söyledi.
Ünlü oyuncu Nebahat Çehre, Fatih Belediyesi tarafından her ay Türk sinemasının sevilen aktörlerinden Engin Çağlar’ın moderatörlüğünde düzenlenen “Yeşilçam Yıldızları” söyleşisine katıldı. Nebahat Çehre, söyleşide sinema hayatını ve Yılmaz Güney ile olan ilişkisini sevenleriyle paylaştı. Fatihlilerin yoğun ilgi gösterdiği Çehre, kendisine yöneltilen soruları da cevapsız bırakmadı.

Türkiye güzeli seçildikten sonra filmlerde oynamaya başladığını ifade eden Çehre, oynadığı ilk filmin “Yaban Gülüm” olduğunu söyledi. Kendisine sürekli aynı rolün biçildiğini belirten Çehre, şunları söyledi:

“İlk teklifler geldi ama 2 yıl hayır dedim. Yaban Gülüm’ü kabul etim. Bugün bile bana biçtikleri bir rol var. Salon kadını. Aslında hiç öyle büyümedim. O nedenle yarım bıraktım ben bu rolü oynamam diye.”

Metin Erksan’ın yönettiği “Acı Hayat” filminin hayatında farklı bir yeri olduğunu belirten Çehre, “Acı Hayat geldiği zaman oyunculuk deneyimi yok. Sadece görsellik var. En büyük şansım Metin Erksan gibi bir yönetmenle oynamam oldu. Kadro da çok iyiydi” dedi.

“YILMAZ GÜNEY ASLINDA ÇOK YAKIŞIKLI ADAMDI”

Türk sinemasının “Çirkin Kralı” olarak anılan Yılmaz Güney ile olan evliliğini ve ilişkisini de anlatan Nebahat Çehre, “Yılmaz, Çirkin Kral olarak anıldı. Aslında çok yakışıklı adamdı. Kendini iyi yere getirecek bir adamdı. Kendisini tanıtıncaya kadar önce ticari filmler yaptı” diye konuştu.

Yılmaz Güney’le ilk tanışmalarını anlatan Çehre, “Filmden sonra ‘Beni eve kadar bırakır mısınız?’ dedim, şaşırdı. Hiçbir şey konuşmadan bırakıp gitti. Kişiliğine, oyunculuğuna hayran olduğumu belli etmeye başladım. Sonra zaten aşık oldum” dedi.

Çehre, Yılmaz Güney’le evliliği süresince Güney’in izin vermemesinden dolayı başkasıyla film çekmediğini de sözlerine ekledi.

“MUHTEŞEM YÜZYIL BİR BAŞARI”

Son dönemlerde oynadığı dizlerde büyük başarılara imza atan ünlü oyuncu Nebahat Çehre, oynadığı Muhteşem Yüzyıl dizisinin büyük bir başarı sergilediğini belirterek, “Ses getiren dizi Haziran Gecesi oldu. Aşkı Memnu raytingi en yüksekteyken tadında bıraktılar. Muhteşem Yüzyıl’da biraz eleştiri aldık. Kitaplar basıldı, tarihe ilgi uyandı. 83 ülkede oynuyor. Bu bir başarı” şeklinde konuştu.

Sinemayla dizi sektörünü kıyaslayan Çehre, “Sinema kalıcı. Diziler çok iyi ama çabuk tükeniyor. 2 sene bir dizi yapmayın, 3’üncü sene unutuluyorsunuz. Haftanın 6 günü çalışıyorsunuz. Nefes almadan çalışıyorsunuz. Bu sektörde çok emek var” dedi.

Söyleşinin ardından Engin Çağlar, Nebahat Çehre’ye plaket ve çiçek takdim etti.