NATO'YA SİYAH ÇELENK

ANTALYA HABER Haber Girişi : 24 Aralık 2013 19:12
NATO'YA SİYAH ÇELENK
Antalya'da güvenlik görevlileri Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATO Pol Tesisleri Başkanlığı Batı Bölge 1. İşletme Müdürlüğü'nden haksız yere işinden çıkarılan güvenlik görevlisi arkadaşları için protesto eylemi düzenledi.
 Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası(Güvenlik -İş) üyesi yaklaşık 50 güvenlik görevlisi Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATO Pol Tesisleri Başkanlığı Batı Bölge 1. İşletme Müdürlüğü'nde taşeron firma üzerinden güvenlik görevi yapan arkadaşları Bülent Polat'ın haksız yere işten çıkarıldığını ileri sürerek eylem yaptı.
Güvenlik- İş Genel Eğitim Sekreteri Ömer Kalay yaptığı basın açıklamasında Bülent Polat'ın işverenin baskıları karşısında haksız ve hukuksuz şekilde taşeron şirket tarafından işten çıkarıldığını söyledi. Polat'ın ilgili olmayan işlerde çalıştırıldığını, mobbinge maruz kaldığını savunan Kalay, "Polat sendikamız işyeri temsilcisi olması ve yapılan tüm bu haksızlıklarla ilgili mücadele ettiği için kendisine düşmanca yaklaşılmış ve asılsız iddialarla, yasal dayanağı olmadan haksız ve hukuka aykırı şekilde işine son verilmiştir. Tüm bu hukuka aykırı uygulamaları yapanları şiddetle kınıyoruz. Temsilcimizin ve üyelerimizin haklarını sonuna kadar savunacağız" dedi.
Açıklamanın ardından sendika üyeleri tesis girişine siyah çelenk bıraktı. 
Güvenlik görevlileri alkışlı ve sloganlı protestolarının ardından sessizce dağıldılar.