MURATPAŞA'DAN YÜKÜMLÜ KADINLARA YENİ YAŞAM

ANTALYA HABER Haber Girişi : 30 Ocak 2014 17:02
MURATPAŞA'DAN YÜKÜMLÜ KADINLARA YENİ YAŞAM
Muratpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Kadın ve Aile Danışma Merkezi, "Sosyal Yaşam Destek Programı" ile Denetimli Serbestlik Yasası'ndan faydalanan yükümlü kadınlara yeni bir yaşamın kapılarını aralıyor.
Antalya Denetimli Serbestlik Müdürlüğü işbirliğiyle destek programını başlatan Muratpaşa Belediyesi, 4 etaptan oluşan projenin ilk etabını 4-5 Şubat tarihlerinde gerçekleştirecek. Denetimli serbestlikten faydalanan 30 kadına Kadın ve Aile Danışma Merkezi'nde uzmanlar tarafından "Sosyal Haklar ve Girişimcilik" konulu eğitim verilecek.
Projenin ikinci etabında kadınlar girişimcilik kurslarına yönlendirileceği, girişimcilik sertifikasını alan kadınlara projenin üçüncü etabında mesleki eğitim verileceği belirtildi. Meslek edindirilen kadınlara projenin son etabında ise iş bulma desteği verileceği, kadınların yaşam boyu Muratpaşa Belediyesi Kadın ve Aile Danışma Merkezi'nden danışmanlık hizmeti almaya devam edecekleri kaydedildi.
Sosyal Yaşam Destek Programı ile yaşamlarının bir bölümünde suça karışmış kadınları topluma kazandırmayı amaçladıklarını belirten Muratpaşa Belediyesi Kadın ve Aile Danışma Merkezi yetkilileri, ekonomik özgürlüklerini kazanan kadınların sosyal yaşama ve topluma daha hızlı entegre olduğunu kaydetti.