MURATPAŞA'DA KALDIRIMLAR YENİLENİYOR

ANTALYA HABER Haber Girişi : 27 Ocak 2014 13:01
MURATPAŞA'DA KALDIRIMLAR YENİLENİYOR
Muratpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünün, kent ulaşımında engelli vatandaşların karşılaştığı engelleri kaldırdığı belirtildi.
Görme ve ortopedik engelli yurttaşlara yönelik olarak kaldırımların düzenlediğini kaydeden Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, düzenlemelerin etaplar halinde yapıldığını kaydetti. Kaldırımlara görme engelli yurttaşlar için kılavuz iz ve uyarıcı yüzey döşemeleri yapıldığını dile getiren Başkan Evcilmen, ortopedik engelli yurttaşlar için ise kaldırım genişlikleri düzenlenerek engelli rampaları yapıldığını belirtti.
Meydankavağı Mahallesi İsmail Cem Caddesi ve İsmail Baha Sürelsan Caddesi'nde çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Evcilmen, tüm kaldırımların Türk Standartları Enstitüsü ölçülerine uyumlu hale getirileceğini ifade etti. Başkan Evcilmen, "Engelli yurttaşların yaşam standardını yükseltmek için spordan, sanata, kent düzenlemesinden, elektrikli şarj istasyonlarına, engelli otobüsünden, sosyal alanların yaratılmasına kadar birçok ilke imza attık. Muratpaşa engelli yurttaşlarımızla dost, engelsiz bir kent olacak" dedi.