MHP'Lİ ADANA BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN SÖZLÜ MAZBATASINI ALDI

ANTALYA HABER Haber Girişi : 10 Nisan 2014 10:07
MHP'Lİ ADANA BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN SÖZLÜ MAZBATASINI ALDI
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, görevi Aytaç Durak'tan devraldı.
Sözlü, Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktıktan sonra Adana Büyükşehir Belediyesi binasına geldi. Bu sırada havai fişek gösterisi yapıldı. Sözlü, burada kendisini bekleyen kalabalığa hitap etti.
 
"Siz değerli büyüklerim, annelerim, ablalarım, kardeşlerim. Ve geleceğine sahip çıkma iradesini ve şuurunu gösteren gençlerimiz. Bugün karşınızda Büyükşehir Belediye Başkanınız olarak bulunmaktayım" diyen Sözlü, "Çıkmış olduğum bu kutsal yolda, beni gönülden desteklediniz. Beni karşılıksız desteklediniz. Ve Adana için 'varım' dediniz. Şimdi 'Varım' deme sırası bende. Bu başarı sizin. Bu başarı bizim. Bu başarı hepimizin. Ben Allah'ın izni ve sizlerin desteği ile buradayım. Hepimiz zorlu mücadele örneği sergileyerek bu güne geldik. Şüphesiz sıkıntılı günler de yaşadık. Başarımızı hazmedemeyenler, gölgelemeye çalışanlar oldu. Her türlü oyunu oynamak istemelerine rağmen Allah'a şükürler olsun ki hüsrana uğradılar. Biz kendimizden emindik. Aslında onlar da bizden emindi. Buna rağmen kamuoyunu doğru olmayan şeylerle oyaladılar. Adanalıları aldatmaya, kandırmaya çalıştılar" dedi.

Sözlü konuşmasını şöyle sürdürdü:
"30 Mart günü verdiğiniz oylara bizim sahip çıkabileceğimizi, direneceğimizi ve yılmayacağımızı hesaba katmadılar, düşünemediler. Bizler sizlerin vermiş olduğu oyları bir emanet olarak gördüğümüzden, her bir oyun vebalinin olduğunu düşünerek sadece kazanmak için değil bu emanete sahip çıkmak gerektiğinden hareketle 10 gündür sandık toplama merkezlerinde 24 saat nöbet tutarak milli iradeye, Adana'nın iradesine sahip çıktık. 

Şimdi bana düşen milli iradeyi gölgelemeye çalışanlarla hesaplaşmayı sürdürmek değil onları mahcup etmek ve herkesi kucaklayarak Adana'da kardeşlik hukukunu egemen kılmaktır. Onlar ne düşünürlerse düşünsünler, nasıl tezviratta bulunurlarsa bulunsunlar, bana düşen, hiçbir ayrım yapmadan kutuplaştırmadan her mahalleye, her ilçeye, her köye, her eve hizmet götürmektir."

Kendisine oy veren, vermeyen, seven, sevmeyen herkesin başkanı olduğunu ifade eden Sözlü, "Bu şehir hepimizin; öyle olmaya da devam edecek. Düşünceleriniz, renkleriniz, zevkleriniz, tercihleriniz partileriniz, farklı olsa da biz aynı coğrafyanın, aynı toprağın aynı kültürün aynı şehrin insanlarıyız. Güzel, huzurlu ve refah içinde yaşayacağımız ortak bir gelecek hayalini taşıyoruz. Çünkü biz birlikte Adana'yız. Biz hep birlikte Türkiye'yiz ve Adana'yı birlikte yöneteceğiz. Seçim çalışmalarım süresince sizlere "Kendi şehrinizi yönetmeye var mısınız?" dedim. Bundan böyle oluşturacağımız meclislerle, kapsamını genişleterek daha etkin kullanacağımız Kent Konseyi'yle ve tüm sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla, şeffaf, hesap verebilir bir Adana sözümüzü yerine getireceğiz. Seçim öncesi hazırladığımız projeler de dahil olmak üzere, yapacağımız tüm çalışmaların karar alma süreçlerinde sizler de olacaksınız ve çalışmalarımızı birlikte yürüteceğiz. Bana olan güveninizi asla boşa çıkarmayacağımı bilmenizi isterim" diye konuştu.

Adana'nın artık güven ve huzur ortamına kavuşması gerektiğini ifade eden Sözlü, "Bunu hepimiz hak ediyoruz. Şundan emin olmanızı isterim ki seçim çalışmalarım boyunca içinde 5 tane genç kızımızın bulunduğu seçim arabam kurşunlanmış olmasına rağmen asla Adana'mızın huzurunu bozacak olaylara meydan vermedik. 30 Mart'ta kazandığımız başarıyı, milli iradeyi yok sayarak ortamı germek istemelerine rağmen hepimiz huzurdan yana tavır koyduk. Bundan böyle de Adana'da yaşayan her vatandaşımız bizim sorumluluğumuzdadır. En ücra köşemizde dahi huzurun tesis edilmesi yönünde çalışmalarımı aralıksız sürdüreceğimi bilmenizi isterim. Bizler insanı Allah'ın mukaddes bir emaneti olarak görüyoruz, büyüklüğüne iman ettiğimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşlığının şeref olduğunu her insanımıza hissettirmek, büyük bir aşkla bağlı olduğumuz Adana'mızın hemşehrisi olmanın bir ayrıcalık olduğunu bütün Adanalılara hissettirmek boynumuzun borcudur" şeklinde konuştu.

30 Mart seçimlerinde desteğini aldığı yüzde 34'lük kesimin değil, geri kalan yüzde 66'lık kesimin de gönlünü kazanacağından hiç şüphesi olmadığını söyleyen Sözlü, "Adana'yı ayağa kaldırmak için gönlünüzün sıcaklığına ihtiyacım olduğunu sizlere bir kez daha hatırlatmak istiyorum" dedi.

Bundan böyle büyükşehir belediye başkanı olarak geçmişi irdeleyerek değil; geleceğe bakarak tüm belediye başkanlarıyla birlikte uyum içerisinde çalışacaklarını ve bundan kimsenin kuşku duymaması gerektiğini vurgulayan Sözlü, şöyle devam etti:
"Hangi partiden olursa olsun Adana'mızın geleceği için getirilen her proje mutlaka değerlendirilecektir. Kazanamayan belediye başkan adaylarımızın projeleri de uygun gördükleri takdirde değerlendirilebileceğini belirtmek isterim. Merkezi Hükümetin Adana'mızda yapacağı yatırımlarda bizlere düşen her türlü alt yapının hazırlanacağını da belirtmek istiyorum. Ayrıca buradan başka şehirlerde yaşayan başta Sabancı Ailesi olmak üzere Adanalı işadamlarımızdan Adana'mıza sahip çıkmalarını ve yatırım yapmalarını bekliyorum. Biz yerel yönetimler olarak bu konuda kendilerine her türlü desteği vereceğimizden şüpheleri olmasın. Huzurlarınızda bunu özellikle belirtmek istiyorum. Bu günden itibaren başta sayın valimiz olmak üzere tüm yönetici kadrolarımızla; siyasi parti yöneticilerimizle; merkezi iktidarla; Adana'mız için Adanalılarımız için beyaz bir sayfa açıyorum. Bu yaklaşımımızdaki samimiyetimizin ve içtenliğimizin doğru anlaşılmasını umuyorum. Adana'mız için Adanalıların geleceği için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum."

Sözlü, konuşmasının ardından kendisini dinleyen kalabalığa andımızı okuttu.