MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ OKTAY VURAL

ANTALYA GENEL Haber Girişi : 03 Ocak 2013 13:53
MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ OKTAY VURAL
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Başbakan'a tazminat ödeyecek. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'a 4 bin TL tazminata mahkum edildi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural “Milletin hakkını, hukukunu, birliğini ve bütünlüğünü bozmak isteyenlere karşı hak ettikleri cevabı vermeye devam edeceğim. Hangi silahı kullanmaya devam ederlerse etsinler, caydıramayacaklar” dedi. MHP'li Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en utanç verici, en karanlık, olaylarına AK Parti döneminde şahit olduklarını iddia ederek, “Türkiye Cumhuriyeti devletini temsil eden hükümet, PKK ve Öcalan’ın ipine sarılarak Türkiye’yi idare etmeye çalışmakta ve kendisine oy veren milyonlarca insanın iradesini yok saymaktadır. Bugün PKK ve İmralı vesayeti, AKP’nin karar veren yöneticilerini vesayet altına almıştır. Maalesef hükümet İmralı ve PKK’yı muhatap almış, muhatap almakla kalmamış, PKK’yı ve İmralı’yı aklama gayretine, gafletine, ihanetine girmiştir” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle 4 bin lira tazminat ödeyeceğini belirten Vural, bu sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Tablet bilgisayarından Başbakan Erdoğan’ın, ‘Bizim bunlarla dört kez masaya oturduğumuzu söyleme şerefsizliğini yapanlar’ sözlerini dinleten Vural, kendisinin de Başbakanın bu sözlerine “Şerefsizlik ve alçaklıkla ilgili sözleri kartvizitine yapıştı’ dediğini söyledi. Vural, kendisinin bu sözleri üzerine açılan davada 4 bin lira tazminat cezası aldığını anlattı. Başbakan Erdoğan’ın, 'Terörle mücadelede mesafe olma noktasında adayla görüşmede, biz asla görüşme yapmayız ama yaptırırız. Kimlerle? Bu işlerle görevli elemanlarımız vasıtasıyla’ sözlerini de dinleten Vural, “Hazmettire hazmettire demişti ya. Bugün geldiğimiz noktada PKK terör örgütüyle, İmralı’yla yapılan müzakerelerin amacı ve hedefi o imzalanan, tutanak altına alınan protokollerin hayata geçirilmesidir. Madem PKK’nın isteklerini kabul edecektiniz, milleti niye kandırıyorsunuz?” diye konuştu.

“HANGİ SİLAHI KULLANIRLARSA KULLANSINLAR”

Başbakan Erdoğan’ın, ‘dört kez görüşme yaptığımızı söyleme şerefsizliğini yapanlar’ ifadesi üzerine ‘bunlar senin kartvizitine yapıştı’ ‘şeref ve haysiyet cellatlığı yapıyor’ demesinin tazminat ödemesine neden olduğunu belirten Vural, “Milletin hakkını, hukukunu, birliğini ve bütünlüğünü bozmak isteyenlere karşı hak ettikleri cevabı vermeye devam edeceğim. Hangi silahı kullanmaya devam ederlerse etsinler caydıramayacaklar” dedi.

Başbakan Erdoğan’a verdiği cevabın ‘kişilik haklarına ağır saldırı’ olarak nitelendirildiğini ve tazminat cezası verildiğini belirten Vural, “Bunları o kullandı ya? Kime ait bunlar? Biz kimsenin şeref ve haysiyetine dil uzatmayız. Ama bizim şerefimize, bu milletin onuruna dil uzatan, bu milletin birliğine kurşun sıkanlarla birlikte olanlara karşı, bu milletin birliğini korumaya kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Vural, bir taraftan PKK bir taraftan İmralı ile müzakere aracılığıyla milletin kıskaca alındığını öne sürerek, “Maalesef operasyon millete karşı yapılmaktadır, psikolojik harekat millete karşı yapılmaktadır. Bu sürece Türk milleti ikna edilmek, alıştırılmak istenmektedir. Psikolojik harekat, bizatihi Türkiye’yi yönetenler tarafından yapılmakta” dedi.

Milletvekili maaşını milletin verdiğini söyleyen Vural, “Bu yargıyı bir silah olarak kullanarak, bizi kimse susturamaz. Şeref ve haysiyetimize karşı dil uzatanlara karşı da hak ettikleri cevabı veririz. Ne olursa olsun” diye konuştu.

28 Şubat döneminin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’nın ifadeye çağrılması ile ilgili soru üzerine Vural, konunun yargıda olduğunu belirterek, “28 Şubat kimin önünü açmıştır, asıl bunlara bakmak lazımdır” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.