METİNER'DEN PKK ELEBAŞI'NA CEVAP

ANTALYA GENEL Haber Girişi : 01 Mart 2013 10:14
METİNER'DEN PKK ELEBAŞI'NA CEVAP
AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, terör örgütü PKK elebaşısı Abdullah Öcalan'a yanıt verdi.

Öcalan'ın BDP heyeti ile görüşmesi sırasında kendisi için kullandığı iddia edilen sözlere Atatürk Havalimanı’nda yanıt verdi. Metiner, “Kem söz sahibine aittir, şayet bu sözler iddia edildiği üzere Abdullah Öcalan'a ait sözlerse kendisine misliyle iade ediyorum”  dedi. 

Metiner, Abdullah Öcalan'ın iddialarına karşılık, “Kem söz sahibine aittir, şayet bu sözler iddia edildiği üzere Abdullah Öcalan'a ait sözlerse kendisine misliyle iade ediyorum” dedi. Sürecin hassasiyetini dile getiren Mehmet Metiner, sözlerine şöyle devam etti:
“Bana kendini düzene satmış, kendini rezil etmiş türünden hakaretlerde bulunuyor. Sürecin hassasiyeti dolayısıyla anladığın dilden kendine yanıt vermek istemem. Ama Baas rejiminin, diktatör rejimin başkentlerinde krallar gibi ağırlanan Mehmet Metiner değildi. Yakalandığında hangi devletlerin kendisini Türkiye'ye karşı kullandığını söyleyen de Mehmet Metiner değildi. Dolayısıyla satılmışlık suçlaması getirenlerin aynaya bakmaları gerekiyor.”

Öcalan’ın sözlerini eleştiren Metiner, “Herkesten daha fazla Öcalan'ın diline dikkat etmesi gerekiyor. Hükümetimiz hakkında, Sayın Başbakanımız hakkında sarf ettiği sözler de yenilir yutulur değil. Hele Diktatörlük gibi suçlamalar haddi aşan suçlamalar. Eğer İmralı çözüm sürecine katkı sunmak istiyorsa herkesten daha fazla diline, üslubuna dikkat etmeli. Anlaşılan o ki Öcalan narsist kişiliğiyle çözüm sürecini sabote etmek isteyen güç odaklarının değirmenine su taşıyor” diye konuştu.

Sürecin kararlılıkla sürmesi gerektiğine dikkat çeken Metiner, “Süreç başarıyla, kararlılıkla devam etmeli. Kandil'den yapılan açıklamalar hayra alamet değil. Duran Kalkan'ın yaptığı açıklamalar, KCK'nın açıklamaları... Ama süreç kandile rağmen BDP’ye rağmen, gerekirse Öcalan'a rağmen hükümetimiz tarafından kararlılıkla sürdürülmeli diye düşünüyorum” dedi.