MAVİ IŞIK HASTALIĞINDA BÜYÜK İLERLEME

ANTALYAHABER.COM.TR Haber Girişi : 20 Kasım 2016 14:57
MAVİ IŞIK HASTALIĞINDA BÜYÜK İLERLEME
Poyraz'a nakil öncesi tedavi süreci için hediye edilen fototerapi cihazı Konya'da aynı hastalıktan kurtulmaya çalışan 4 yaşındaki Hatice Kübra'ya bağışlandı.
 Antalya'da 'mavi ışık' hastalığıyla mücadele ederken babasından aldığı karaciğerle hayata tutunan 2 yaşındaki Poyraz'a nakil öncesi tedavi süreci için hediye edilen fototerapi cihazı Konya'da aynı hastalıktan kurtulmaya çalışan 4 yaşındaki Hatice Kübra'ya bağışlandı. Poyraz'ın mavi ışığı şimdi Hatice'nin odasına ışık veriyor. 
Antalya'da "Mavi ışık" diye bilinen "Crigler Najjar" hastalığı nedeniyle günde 10-12 saat ışık tedavisi görmek zorunda olan Poyraz'a, devlet hastanelerinde yer bulamayınca şarkütericilik yapan baba Servet Ergün, 10 bin liralık cihazı sanayide 500 liraya imal etmişti. Küçük Poyraz'ın hikayesinin tüm Türkiye'ye yayılmasının ardından hastanede yer bulunmuş, bir medikal firması da evinde tedavi görebilmesi için küçük çocuğa fototerapi cihazı hediye etti. Sağlığına kavuşabilmesi için karaciğer nakli olması gereken Poyraz'a birçok kişi ülke genelinden verici oldu. Aşırı kilolarında dolayı oğluna verici olamayan baba Servet Ergün, kısa sürede verdiği kiloların ardından Poyraz'a, geçen eylül ayında karaciğerini bağışladı. Şu an 2 yaşına giren Poyraz, yaşıtları gibi koşuyor, oynuyor, etrafına gülücükler saçıyor. Küçük Poyraz'ın en iyi arkadaşı ise dükkanlarına gelen küçük bir kedi yavrusu oldu.