MATSO, MÜCEVHER DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ DÜZENLEDİ

ANTALYA HABER Haber Girişi : 10 Mart 2014 11:25
MATSO, MÜCEVHER DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ DÜZENLEDİ
Antalya'nın Manavgat ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) tarafından "Mücevher Danışmanlığı Eğitimi" gerçekleştirildi.
MATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mehmet Ergen yaptığı açıklamada, oda binasında gerçekleşen eğitimlerde üyelerin bilgilerini güncelleyerek yeni satış tekniklerini öğrendiklerini söyledi. Günümüzde eski satış alışkanlıklarıyla ürün satmanın mümkün olmadığını ifade eden Ergen, bu eğitimlerle satış danışmanlarının işlerinde donanımlı hale geldiğini ifade etti.
Ergen, “Eski müşteri alışkanlıkları ile şu anki müşteri alışkanlıkları çok farklı. Eskiden müşteriler hatırla alışveriş yapıyordu ama şimdi insanlar araştırarak en uygunu ve en iyiyi bulmaya çalışıyor. İletişim çağı olan günümüzde müşteriler internet ortamından faydalanarak tüm ayrıntılara anında ulaşabiliyor. Satış danışmanının müşteriye sunmuş olduğu ürün hakkında mükemmel bir bilgiye sahip olması, ileri satış tekniklerini ve müşteriye nasıl davranması gerektiğini iyi bilmesi gerekiyor. Bu da eğitimlerde öğrenilerek uygulanabilecek bir şey. Verdiğimiz eğitimlerden üyelerimizin yararlanması gerekiyor. Bunu da dünyadaki ileri satış tekniklerini irdeleyen ve ileri satış teknikleriyle ilgili eğitim desteği veren bir kurum olan HRD aracılığıyla yapmaya çalışıyoruz" dedi.
Kursu tamamlayanlara sertifika verileceğini ifade eden Ergen, eğitimin 25-29 Mart tarihlerinde yeniden gerçekleştireceklerini belirtti.