MANAVGAT'TA "HER ENGELLİYE BİR KARDEŞ"

ANTALYA HABER Haber Girişi : 17 Haziran 2014 16:17
MANAVGAT'TA
Antalya'nın Manavgat ilçesinde faaliyet gösteren Akdeniz Bölgesi Yabancı Dostluk Dayanışma ve İletişim Derneği engellilere yönelik "Engelsiz Bir Sosyal Yaşam" projesini hayata geçirmek amacıyla çalışma başlattı.
Akdeniz Bölgesi Yabancı Dostluk Dayanışma ve İletişim Derneği proje sorumlusu E. Ezgi Bahçealtı, engellilere yönelik "Engelsiz Bir Sosyal Yaşam" projesini hayata geçirmek amacıyla hazırlık yaptıklarını belirterek proje kapsamında engelli çocukların ve ailelerinin sosyal anlamda motive olabilmeleri için belirli aralıklarla etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.
Bir çok engellinin evden dışarıya çıkamamasının, projeyi hayata geçirmelerinde etkili olduğunun altını çizen Bahçealtı, "Uçurtma Şenliği'ne gelen bir engelli çocuğun babasını kaybettikten sonra evden dışarı çıkamamasını öğrendikten sonra böyle bir projeyi hayata geçirmeye karar verdik. İlk 5 kişi ile başlatacağımız projede ilerleyen zamanlarda arttıracağız. Bu etkinliklerde her bireye bir ağabey, abla atanıp onların sorunlarıyla birebir ilgilenmiş olacağız. Hem onların birbirleriyle kaynaşmasını sağlayıp, hem de engelli kardeşlerimizin sorunlarıyla daha yakından ilgileneceğiz. Projenin hayata geçmesi ile bizlerde engellilerin sosyal hayatta yaşamış olduğu zorlukları birebir gözlemleyerek onları daha iyi anlayacağız hep birlikte çözümler arayacağız" dedi.
Projeyi iki ay içerisinde hayata geçirmeyi planladıklarını belirterek, herkesi projeye destek vermeye çağırdı.