MAHMUTLAR'A YENİ BAŞKAN

ANTALYA HABER Haber Girişi : 06 Mart 2013 15:24
MAHMUTLAR'A YENİ BAŞKAN
Mahmutlar Belediye Meclisi Başkan Vekilliğine CHP’li Murat Can’ı seçti.
Antalya'nın Alanya ilçesi Mahmutlar beldesine düzenlenen yolsuzluk operasyonu kapsamında belediye başkanı Ali Çelik'in de aralarında bulunduğu 17 kişinin tutuklanmasının ardından, Mahmutlar Belediye Meclisi, Antalya Valiliği’nin yazısı üzerine bugün saat 10.00'da belediye meclis salonunda toplandı. Mustafa Gezen başkanlığında toplanan Mahmutlar belediye meclisi 3 tur halinde gerçekleşen seçimle Başkan Vekilliğine CHP’li Murat Can’ı seçti.
Başkan vekilliği için CHP'den Murat Can, AK Parti'den Erdal Uslu ve CHP'den Hasan Kısa aday oldu. İlk turda, Murat Can 4, Erdal Uslu 4, Hasan Kısa 1 ve Hasan Basar 1 oy aldı. İlk turda üçte iki çoğunluk sağlanamayınca ikici tur için oylamaya geçildi. İkinci turda Murat Can 6, Erdal Uslu 2, Hasan Kısa 1 ve Hasan Basar 1'er oy aldı. İkinci turda da başkan vekili için aranan salt çoğunluk oluşmayınca, üçüncü tura geçildi. Üçüncü turda 9 oy alan Murat Can başkanlığa seçilirken, Hasan Kısa bir oy aldı. Yaklaşık bir haftadır başkan vekilliğini sürdüren Mustafa Gezen, koltuğu yeni sahibi Murat Can'a devretti.
YENİ BAŞKAN CAN’DAN İLK AÇIKLAMA
Belediye Meclisi'nde yapılan seçimle Mahmutlar Belediye Başkan Vekilliği görevine getirilen Avukat Murat Can, sonuçların açıklanmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Can, "Bu süreçte mağdur olan arkadaşlarımız oldu, yaşanan olumsuzluklar da var. Yalnız bu görevi birilerinin teslim alması gerekiyordu. Meclis üyesi arkadaşlarımın hepsine teşekkür ederim. Bize teveccühlerini gösterdiler. Bizde elimizden geleni yapmaya çalışacağız" dedi.