KORKUTELİ'DE 2B ARAZİ TAPULARI VERİLİYOR

ANTALYA HABER Haber Girişi : 13 Mayıs 2013 07:36
KORKUTELİ'DE 2B ARAZİ TAPULARI VERİLİYOR
Korkuteli Tapu Müdürlüğü 2B arazilerde hak sahibi 18 kişiye tapusunu teslim etti.
2B yasası olarak bilinen 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanuna göre hak sahiplerine tapuları dağıtılmaya başlandı.
Malmüdürlüğüne başvurarak bedellerini ödeyen hak sahiplerine tapuları Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Malmüdürü Halil Karayel ve Tapu Müdürü Ramazan Doğan tarafından verildi.
Korkuteli Mal Müdürü Halil Karayel, “6292 sayılı Yasa 2B arazilerinin kullanıcılarından satın alma talebinde bulunanların adreslerine tebligat gönderilerek, 3 ay içinde ödeme seçeneklerinden birini tercih ederek tapularını almaları bildirilmiştir” diye konuştu.
Büyük indirimler yapıldığını ifade eden Karayel, “Yasada yapılan son değişiklik ile tarımsal amaçlı kullanılan taşınmazların bedelinden yüzde 50 indirim yapılmaktadır. Ayrıca peşin ödeme yapılırsa yüzde 20 daha indirim yapılarak, taşınmaz için son 5 yıl içinde ödenmiş ecrimisil bedeli varsa o da ödenecek miktardan düşülmektedir” dedi.