KORKUTELİ'NDE İKİ GÜNDE 105 ÜNİTE KAN BAĞIŞI

ANTALYA HABER Haber Girişi : 27 Aralık 2013 12:43
KORKUTELİ'NDE İKİ GÜNDE 105 ÜNİTE KAN BAĞIŞI
Türk Kızılay'ı Batı Akdeniz Bölge kan Merkezi, Antalya'nın Korkuteli ilçesinde 2 gün kan bağışı standı açtı.
Korkuteli halkının kan bağışında son derece duyarlı olduğunu belirten Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi'nden Dr.Tamer Eser, "İki gün devam eden kan bağış kampanyasına 105 ünite bağış topladık. Gayet memnun olarak dönüyoruz" şeklinde konuştu.
Sağlık problemi bulunmayan tüm vatandaşları kan vermeye davet eden Dr.Eser, "Kan grubu zor bulunan vatandaşların aynın kan grubunu taşıyan ve acil kan ihtiyacı olanlara hemen yardımcı olabilmek için kan bağışına önem verilmesini istiyoruz. Ülkesini ve insanını seven, sorumluluk sahibi herkesi gönüllü kan bağışçısı olmak için Türk Kızılay'ına kan vermeye çağırıyoruz" dedi.
Kan vermenin faydalarından da bahseden Dr.Tamer Eser, "Kan vermek kemik iliğinin yağlanmasını önleyip kan yapımını canlı tutmakta, verilen kanın yerine yeni kan hücreleri geldiği için insan kendini dinç ve canlı hissetmektedir. Bunun yanında kandaki yağ oranının düşürülmesi, kalp krizi ihtimalinin azaltılması, baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkı sağlamaktadır" diye konuştu.