KONYAALTI ÇAPULCULARI'NDAN BARIŞ ZİNCİRİ"> KONYAALTI ÇAPULCULARI'NDAN BARIŞ ZİNCİRİ"> KONYAALTI ÇAPULCULARI'NDAN BARIŞ ZİNCİRİ">

KONYAALTI ÇAPULCULARI'NDAN BARIŞ ZİNCİRİ

ANTALYA HABER Haber Girişi : 01 Eylül 2013 19:41
<font color=KONYAALTI ÇAPULCULARI'NDAN BARIŞ ZİNCİRİ" />
Antalya’da kendilerine Konyaaltı Çapulcular’ı adını veren yaklaşık 200 kişi, 40 derece sıcaklık altında insan zinciri oluşturarak barış mesajı verdi.
Konyaltı Çapulcuları Meclisi üyesi yaklaşık 200 kişi, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Konyaaltı Kent Meydanı’nda bir araya geldi. Burada ‘Savaşa Hayır Konyaltı Çapulcuları’ pankartı taşıyarak el ele insan zinciri oluşturdu. Eylemciler daha sonra el ele Konyaltı Sahili’nde sloganlar atarak yaklaşık 500 metre yürüdü. Sahil boyunca el ele yürüyen grubu, denize girenler de dikkatle izledi. Sıcak havada bazı eylemcilerin şemsiye ve kucaklarında köpek taşıması dikkat çekti.
Tekrar meydana gelen grup adına basın açıklaması yapan Tülin Topçu, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde alanlarda olduklarını söyledi. Paylaşım savaşlarının bugün de devam ettiğini kaydeden Topçu, şöyle konuştu:
“ABD'nin başını çektiği dünya egemenleri, enerji kaynaklarına ve yollarına hakim olma hırsını ve saldırganlıklarını, özgürlük ve demokrasi sözcüklerinin arkasına gizleyerek Orta Doğu’yu kan gölüne çevirmektedirler. Irak, Libya ve Afganistan'dan sonra bugün de Suriye üzerinden etnik ve dini farklılıklar körüklenerek halklar birbirine düşman edilmekte, ülkelerin ve halkların tarihi, gelecekleri ve bir arada yaşama umutları yok edilmektedir. Şimdi daha güçlü bir barış çağrısını seslendirme zamanıdır. Ülkede, bölgede ve dünyada barış için, kardeşlik ve özgürce bir arada yaşamak için, şimdi her zamankinden daha fazla mücadele zamanıdır. Bugün Türkiye’de tüm savaş karşıtlarının seslerini birleştirme zamanıdır. Bugün Suriye’ye emperyalist müdahaleye ve savaş tamtamlarına ‘hayır’ deme zamanıdır.”
Açıklama sonrası bir süre daha slogan atıp, zincir oluşturan grup sessizce dağıldı.