KILIÇDAROĞLU'NUN ANTALYA GEZİSİ

ANTALYA HABER Haber Girişi : 24 Şubat 2013 18:07
KILIÇDAROĞLU'NUN ANTALYA GEZİSİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sizin telefonlarınızı dinlerlerse vatandaşın derdini öğrenirler" dedi.
Antalya’da ilçe ziyaretlerine devam eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Korkuteli'nde vatandaşlarla bir ara geldi. Burada halka hitap eden Kılıçdaroğlu, "Kimseye ödün vermeyeceğiz" diyerek sözlerine başladı. CHP lideri, “Kimse bize 'bu adamı kullanın, deliğe süpürün' diyemeyecek. Çünkü biz CHP’yiz. Bu ülkenin taşında, toprağında hakkı olan partisiyiz. Biz düşmana karşı mücadele edip, özgürce bu ülkenin göklerine bayrağını diken partisiyiz. Ayaklar altına aldığı o milliyetçilik, bu ülkenin vatandaşının milli duygularıdır. Sen kim oluyorsun vatandaşın duyguları ile oynuyorsun? 'Ayaklar altına alırım' diyene, 'benim, dur' deme yetkim var” ifadelerini kullandı.
Adaleti her yerde savunacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Adaletin olamadığı yerde devlet olmaz" dedi. CHP Genel Başkanı şöyle devam etti:
"Var ya hakimin arkasında yazan, 'Adalet mülkün temelidir’, ne demektir. Oradaki mülk Recep Tayyip Erdoğan’ın mülkü değil, oradaki mülk, devlet demektir. Adalet devletin temelidir. O nedenle adalete ihtiyacımız var. Korku imparatorluğunu yıkacağız. Asla ve asla kimseden korkmayacaksınız. Siz halksınız, siz en büyük güçsünüz. Onlar sizden korkacaklar. ‘Telefonumu dinlemezsen namertsin sen’ diyeceğiz. Sizin telefonlarınızı dinlerlerse vatandaşın derdini öğrenirler. Bu ülkede barış ve huzur içinde hepimizin yaşamaya ihtiyacı var."
Başbakan Erdoğan'ın gazilerle ilgili açıklamalarına değinen Kılıçdaroğlu, “Televizyonda ‘Gazilerimize ayda 6 bin lira veriyoruz’ diyor. Çağırdım gaziyi, 'o parayı vermiyorlar' dedi. Bir başbakana yalan söylemek yakışır mı? Sen bilmiyorsan Maliye Bakanına sor" dedi.
Türkiye’nin yeni bir iktidara ihtiyacı olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, "Türkiye’nin üretene destek veren, üreticinin arkasında duran iktidara ihtiyacı var. Türkiye’nin kul hakkı yemeyen iktidara ihtiyacı var. Türkiye’nin başka birisi için diz çökmeyen, alnı ak başı dik, verilemeyecek hesabı olmayan başbakana ihtiyacı var. Her yerde onuruyla duran başbakana ihtiyacı var. Türkiye’nin yeni bir yönetime, halkın iktidarına ihtiyacı var” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın, her zaman Korkutelilerin yanında olduğunu sözlerine ekledi.