KEPEZ'DE KARADENİZLİLER GECESİ

ANTALYA HABER Haber Girişi : 25 Şubat 2013 16:42
KEPEZ'DE KARADENİZLİLER GECESİ
Kepez Belediyesi’nin Antalya Karadenizliler Derneği’nin katkılarıyla düzenlediği “Hemşehri Gecesi” Antalyalılara unutulmaz bir gece yaşattı.
Kepez Belediyesi tarafından Erdem Bayazıt Kültür Merkezi (EBKM)’nde düzenlenen hemşehri gecesinde, “Karadeniz Ezgileri” rüzgarı esti. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde (EBKM) düzenlenen geceye, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Belediyesi Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz, Ak Parti Kepez İlçe Teşkilatı Başkanı Bahattin Bayraktar, Karadenizliler Dernek Başkanı Halil Ekşi, Kepez Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Hemşehri gecesinde sahne alan sanatçı Ahmet Ekşioğlu, Ayhan Alptekin ile Karadeniz Horon Ekibi, seslendirdikleri ezgiler ve oynadıkları horonlarla Erdem Bayazıt Kültür Merkezini dolduran davetlilere unutulmayacak bir gece yaşattılar. Horonların çekildiği gecede, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Kepez Ak Parti İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar da vatandaşların coşkusuna ortak oldu.
Karadenizliler Derneği Başkan Yardımcısı Asım Ulusoy yaptığı konuşmada, “18 vilayeti temsilen kurulan Karadenizliler Derneği olarak, bizlere hemşehrilerimizle kucaklaşma fırsatı sunan böyle bir geceyi yaşatan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye teşekkür ediyorum” dedi.
Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde güzel bir akşam yaşandığını söyleyen Başkan Hakan Tütüncü ise, “Göreve geldiğimiz günden bu yana, Antalya’daki bütün hemşeri derneklerinin kendi kültürlerini, güzelliklerini sahneleyebilmeleri açısından çeşitli girişimlerde bulunduk ve etkinlikler düzenledik. Bundan maksadımız, Türkiye biraz horondur, biraz halaydır, biraz zeybektir, biraz zılgıttır ve biraz Mevlanadır, biraz semadır, biraz semahtır ve bütün bunlarla birlikte gerçekten Türkiye büyük bir mozaiktir. Ve bu mozaik’in içinde yer alan her bir vatandaşımız, her bir yurttaşımız ülkemizin zenginliğidir” dedi.
Gecenin sonunda, Karadenizliler Dernek Başkanı Halis Ekşi, Karadenizliler Derneğine ve Antalya’da yaşayan Karadenizlilere yaptığı katkılarından dolayı Başkan Hakan Tütüncü’ye teşekkür plaketi takdim etti.