KEPEZ’İN MUHTARLARI

ANTALYA HABER Haber Girişi : 11 Kasım 2013 08:58
KEPEZ’İN MUHTARLARI
Kepez'de muhtar evi projesi kapsamında bugüne kadar 34 mahalleye, 3 köye muhtar evi kazandırıldı.
Muhtarların kamu hizmetini modern bir ortamda yapabilmesi için muhtar evi projesini hayata geçirdi. Proje çerçevesinde, mahallelerde muhtarların fiziki ve teknolojik alt yapısı yetersiz olan hizmet binaları yenilenmeye başlandı. Proje kapsamında bugüne kadar 34 mahalleye, 3 köye muhtar evi kazandırıldı.
Muhtar evlerinin yapımı, Altınova Düden, Altınova Orta, Barış, Beşkonaklılar, Çankaya, Varsak Demirel, Duraliler, Düdenbaşı, Emek, Fatih, Fevzi Çakmak, Habibler, Kepez Esentepe, Kirişçiler, Kuzeyyaka, Kültür, Kütükçü, Mehmet Akif, Özgürlük, Şafak, Şelale, Ünsal, Yavuz Selim, Yükseliş, Zafer mahalleleri ile Çamlıca ve Kirişçiler köylerinde tamamlandı. Altınova Sinan, Baraj, Varsak Menderes, Varsak Altıayak, Varsak Ayanoğlu mahalleleri ile Gaziler Köyü’ndeki muhtar evlerinin yapımında ise sona gelindi. Varsak Karşıyaka ve Kazım Karabekir mahallelerine yapılacak olan muhtar evlerinin ihale sürecinde ise sona yaklaşıldı.
Vatandaşlara kaliteli, sağlıklı, modern bir ortamda kamu hizmeti sunulmasını sağlayan 37 muhtar evinin 2013 birim fiyatlarına göre yaklaşık maliyetinin 1 milyon 200 bin lira olduğu bildirilirken, Cumhuriyet döneminin ilk yıllarındaki Türk mimarisi tarzında projelendiren ve 66 metrekare alandan oluşan muhtar evlerinde, muhtar odası, sekreter odası, mutfak ve lavabo bulunduğu belirtildi.