Kemer’in Gurur Aşçı Adayları Gül’ü Ziyaret Etti

ANTALYA HABER Haber Girişi : 15 Şubat 2013 16:43
Kemer’in Gurur Aşçı Adayları Gül’ü Ziyaret Etti
Kemer Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli öğrencileri, 14 madalya ile ilçeye dönerken bu başarılarını Başkan Mustafa Gül ile paylaştılar.
Türk mutfağını, dünyanın diğer mutfak kültürleriyle buluşturmak, dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşmayı ve karşılıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla bu yıl 11'incisi düzenlenen yarışmaya, 28 ülkeden bin 100 aşçı katıldı.

Okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ü makamında ziyaret ederek bu yarışmada yaptıkları katkıdan dolayı Başkan Gül’e teşekkür ettiler.
İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 11’incisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, 5-10 Şubat tarihleri arasında ünlü şeflerin katılımıyla gerçekleştirildi. Kemer Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli öğrencileri, etkinlik çerçevesinde düzenlenen yemek yarışması olan Gastronomi Festivaline katıldı. 10 erkek ve 5 kız öğrenci olmak üzere toplam 15 öğrenci, 13 bronz ve 1 merit madalya alarak ilçeye döndü. Ustalar kategorisinde yarışan Beslenme ve Mutfak Bölümü Öğretmeni Halil Kahraman ise bronz madalya aldı.
Okul Müdürü Necdet Özkaya, Beslenme ve Mutfak Bölümü Öğretmenleri Hilal Aslan, Okul Aile Birliği Başkanı Sedat Öge, Başkan YardımcısıMuammer Yenigün, Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu üyesi Aziz Kahraman ve öğrenciler, Başkan Gül’ü makamında ziyaret etti. Öğrencileri ve öğretmenleri birer birer kutlayan başkan Gül;“


Okul Müdürü Necdet Özkaya ise, amaçlarının çıtayı daha da yükseltmek olduğunu belirterek, madalyaları bundan sonra Renklerini çevirecekleri. Söyledi. Ayrıca Başkan Mustafa Gül’e teşekkür eden Okul Müdürü Özkaya; “Eğitim hayatımda görmediğim desteği ilk kez burada görüyorum böylesine eğitim camiasına destek veren sahip çıkan belediyemizi her fırsatta dile getiriyorum. Her konuda okulumuza ve eğitime destek olan sizlere Okulumuz adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Dedi

Başkan Mustafa Gül ise yaptığıkonuşmada; “ Tabi ki önce bu başarı Kemer’in başarısı. Kemer her açıdan bakıldığı zaman sanki turizm bölgesi hiç kimse hiçbir şey ile ilgilenmiyormuşgibi görünüyor. Halbuki bir çok alanda başarılı oluyoruz tıpkı 28 ülkeden katılan yarışmacılar arasından Kemer’imize başarılı bir şekilde Madalya getiren öğrencilerimiz gibi. Demek ki insanın içerisinde başarı arzu ve istek olunca bir şeyler olabiliyor. Biz sadece bu işin ucundan biraz tutarak sizlere yardımcı oluyoruz. Böyle önemli bir yarışmada Okul yöneticilerini ve bu yarışmada başarı gösteren tüm öğrencilerimizi kutluyorum'' dedi.