KEMER ADLİYESİ'NİN VAHİM DURUMU

ANTALYA HABER Haber Girişi : 02 Aralık 2013 09:34
KEMER ADLİYESİ'NİN VAHİM DURUMU
Kemer Adliye Binası eski,küçük,harap ve depremde yıkılma riski taşıyor. Dosya arşivlemesini dahi bina dışında konteynerlerde yapıyor. İlçeyi ziyaret eden ve davası olan turistlere Türk Adalet Sisteminin ilkel şartlarda yürütüldüğü imajını veriyor.
Kemer Turizmin gözbebeği , Dünyanın en çok ziyaret edilen tatil yörelerinden birisi ve geçtiğimiz on yılda Kemer 2,5 milyon turisti ağırladı . 

Yerli yabancı insan sirkülasyonunun ve ticaretin , özellikle yaz aylarında , aşırı derecede hızlandığı Kemer İlçemizde,hem vatandaşlarımızın hem yabancı uyrukluların yaşadığı ve adliyeye intikal eden hukuki problemler ise oldukça yüksek sayıda. Hatta , Kemer İlçesinde birçok Anadolu ilinin kat be kat fazlası sayıda hukuki problem doğmakta.

Yani Kemer Adliyesi , Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı ve Mahkemelerinin tamamı , oldukça nitelikli ceza davaları ve değeri kimi zaman milyon dolarları bulan dava ve işlerle boğuşmakta , bütün yıl sayısı hiçte küçümsenemeyecek dava ve işleri sonuçlandırmakta.

Ancak ne yazık ki Kemer İlçemiz müstakil bir adliye binasına dahi sahip değil.

Mevcut Kemer Adliye Binası , Kemer Kaymakamlığı'na tahsis edilen eski , harap ve en ufak depremde yıkılma riski taşıyan ve

esasen misafirhane olarak inşa edilmiş olan bir binanın zemin , bir ve ikinci katlarına bölünmüş halde , yaşadığımız yüzyıla yakışmayan  şartlara hizmet vermekte.

Son derece özverili çalışan Kemer Cumhuriyet Başsavcılık Makamı  , Savcılarımız ve Hakimlerimiz ile emektar adliye personeli , bu iflah olmayacak bina içerisine yaratıcı çözümler üretmeye çalışmakta , hemen her gün bakım , onarım ve tadilat çalışmaları yaptırarak , çalışma alanlarını mümkün olduğu kadar hijyenik , fiziken çalışmaya uygun hale getirmeye çalışarak , insan üstü bir çaba ve emek sarfetmekte , bu yıkılmaya yüz tutmuş bina içerisinde her şeye rağmen adalet dağıtmakta.

Üstelik Kaymakamlık  binası içerisinde yeterli oda bulunmadığından , bazı Savcı ve Hakimlerimizin kendilerine ait odaları bulunmamakta  , Savcı ve Hakimlerimiz bir diğer meslektaşı ile makam odalarını paylaşmakta , daracık ve yetersiz duruşma salonlarında işlerini icra etmekte , hatta duruşma salonu olmadığından mecburen makam odalarında yada Mahkeme kalemlerinde  duruşma yapmakta.

Adalet Bakanlığı biran önce duruma el atmalı ve Kemer Yeni Adliyesine biran önce kavuşturulmalıdır.

Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Adalet Bakanımız Sadullah Ergin'in Savcı ve Hakimlerin çalışma şartlarına olan hassasiyetlerini bildiğimizden ; konunun biran önce 

çözümlenmesi adına Antalya Haber Olarak Kemer Adliyesi'nin durumunu  bir dosya halinde iletip Kemer'in Yeni Günümüz Şartlarına Uygun Adliye Binasına kavuşması için konunun takipçisi olacağız.

Engin Esenkurt