KAZAKİSTAN KÜLTÜR GÜNÜ"> KAZAKİSTAN KÜLTÜR GÜNÜ"> KAZAKİSTAN KÜLTÜR GÜNÜ">

KAZAKİSTAN KÜLTÜR GÜNÜ

ANTALYA HABER Haber Girişi : 13 Haziran 2013 11:55
<font color=KAZAKİSTAN KÜLTÜR GÜNÜ" />
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın Antalya’da yerleşik olarak yaşayan Kazakların kendi kültürünü tanıtabilmesi ve yaşatabilmesi için düzenlediği Kazakistan Kültür Günü’nün ikincisi gerçekleşti.
Etkinlikler öncesinde Kazakistan Antalya Konsolos Yardımcısı Adilhan Malik, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin’i ziyaret etti. Genel Sekreter Aktekin ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Antalya’da yaşayan farklı kültürdeki milletlerin kültürlerini yansıtmasını önemsiyoruz. Bölge insanına karşı ayrı bir sıcaklık duyuyoruz. İlişkilerin geliştirilmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi. Konsolos Yardımcısı Adilhan Malik, “Bize verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum. Karşılıklı çok güzel dostluklar kurduk. Böyle etkinliklerle kültürel etkileşimin gelişmesine katkı sağlıyorsunuz” diye konuştu.
Daha sonra ise Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu’nda 2. Kazakistan Kültür Günü etkinlikleri gerçekleşti. Etkinlikleri kapsamında Kazak halk dansları gösterisi sunuldu. Yerel enstrümanlar eşliğinde pop şarkılar seslendiren Kazaklı gençler büyük alkış aldı. Türkçe şarkıların da seslendirildiği etkinlik beğeni topladı.