KARPUZCU'LAR MUTLU"> KARPUZCU'LAR MUTLU"> KARPUZCU'LAR MUTLU">

KARPUZCU'LAR MUTLU

ANTALYA HABER Haber Girişi : 30 Haziran 2013 11:48
<font color=KARPUZCU'LAR MUTLU" />
Karpuz ve kavun fiyatları üreticiyi memnun etti. Sezonu erken açan üreticiler, fiyatların aynı şekilde devam etmesini istiyor. Karpuz kilo fiyatının 60 kuruşa kadar yükseldiği Antalya'da, kavunun kilo fiyatı 1-1.5 TL civarında değişiyor.
Antalya’nın Gazipaşa ilçesi Özurtepe köyünde 4 yıldır açık alanda karpuz üretimi yapan Mustafa Demirbaş, bu yıl arz ve talebin iyi olduğunu, bu nedenle fiyatların da kendilerini memnut ettiğini söyledi. Antalya genelinde karpuz üretiminin son yıllarda oldukça arttığını ve Antalyalı üreticinin lezzetli karpuz ürettiğini belirten Demirbaş, “Bu yaptığımız ikinci hasat. Geçen yıl bu zamanlar karpuzun kilo fiyatı 30-40 kuruştu. Bu yıl 50-60 kuruştan satılıyor. Yaklaşık 10 dönümlük bir alanda karpuz ekimi yaptık. Buradan yaklaşık 100 ton karpuz bekliyoruz. Fiyatlar böyle giderse yüzümüz gülecek” dedi.
Kavun üretimi yapan Mustafa Güzel ise Nisan ayında ektikleri kavunun ilk hasadını yaptıklarını söyledi. Fiyatların 1 ila 1.5 TL arasında değiştiğini belirten Güzel, sözlerini şöyle sürdürdü: “3 yıldır kavun ekiyorum. Şuan bulunduğumuz arazı 4 dönüm. Buradan yaklaşık 10 ton kavun bekliyorum. Üretimi kolay ve masrafsız olduğu için kavun etmeyi tercih ettim”
Gazipaşa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, Gazipaşa genelinde açık alanda 660 dekar, kapalı alanda 80 dekar alanda karpuz üretimi yapılıyor. Bu yıl karpuz üretiminden beklenen rekoltenin dekar başına 4 bin 500 kilo civarında olduğu belirtildi.