KALEİÇİ YAT LİMANINDA YANGIN

ANTALYA HABER Haber Girişi : 04 Aralık 2013 16:50
KALEİÇİ YAT LİMANINDA YANGIN
Antalya’nın Muratpaşa ilçesindeki Kaleiçi Yat Limanı'nda sabaha karşı Pervane isimli motor yat ile Özkoç isimli tur teknesi bilinmeyen bir nedenle alev alev yandı.
Antalya’nın Muratpaşa ilçesindeki Kaleiçi Yat Limanı'nda sabaha karşı Pervane isimli motor yat ile Özkoç isimli tur teknesi bilinmeyen bir nedenle alev alev yandı. Yangın, Kaleiçi Yat Limanı'nda saat 04.30 sıralarında çıktı.Çevredekilerin ihbarı ile yangına Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Ekipler yaklaşık bir saat süren çalışmayla motor yat ve tur teknesindeki yangını söndürdü. Henüz nedeni belli olmayan bir şekilde alev alan Pervane isimli motor yat ve Özkoç isimli tur teknesi kullanılamaz hale geldi. Pervane isimli motor yatın daha önce de yakılmaya çalışıldığı iddia edildi.

NE GÜVENLİK ÖNLEMİ VAR NE DE GÜVENLİK
Yat Limanı'nda herhangi bir güvenlik önlemi olmadığını belirten Özkoç isimli teknenin sahibi Süleyman Özkoç, daha önce de teknenin yakılmaya çalışıldığını ve bu sefer başardıklarını söyledi. Özkoç, teknelerin gece yandığını belirterek şöyle konuştu: "Arkadaşlar görmüş, daha önce de yakma girişiminde bulunmuşlardı. O zaman başaramamışlardı. Bu sefer başarmışlar. Epey hasar var. Benim yatı da yakmışlar. Bu sefer iki tekneyi yaktılar. Bir ay önce de başımıza aynı olay geldi. Herhangi bir önlem yok. Burada ne güvenlik kameraları var ne de güvenlik var. Liman işletmesinin biraz da sorumsuzluğu var burada. Gördüğünüz gibi kimse de yok zaten. Bu teknenin değeri 400-500 bin lira civarında. Şu an kullanılamayacak durumda. Benim teknemde de hasar var. Yanan tekne bitti kullanılamaz artık."