KADINLARA ŞİDDETİ PROTESTO ETTİLER

ANTALYA HABER Haber Girişi : 29 Aralık 2013 17:19
KADINLARA ŞİDDETİ PROTESTO ETTİLER
ANTALYA'DA KADIN DAYANIŞMASI DERNEĞİ ÜYESİ KADINLAR SON ZAMANLARDA KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN VE KADIN CİNAYETLERİNİN ARTTIĞINI ÖNE SÜREREK EYLEM YAPTI
EYLEME ANNESİYLE BİRLİKTE GELEN KIZ ÇOCUĞU ELİNDE "ERKEK ADALET DEĞİL GERÇEK ADALET" YAZILI PANKART TAŞIYARAK EYLEME DESTEK OLDU

Antalya'da, Kadın Dayanışması Derneği üyesi kadınlar, son zamanlarda kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin arttığını öne sürerek eylem yaptı. Eyleme annesiyle birlikte gelen küçük bir kız çocuğu da elinde "Erkek adalet değil gerçek adalet" yazılı pankart taşıyarak eyleme destek oldu. 

KÜÇÜK DURU'DAN ANNESİNE DESTEK
Antalya'da, Kadın Dayanışması Derneği üyesi olduklarını öne süren 50 kişilik grup kapalı yol girişinde bir araya geldi. Ellerinde "Yasta değil, isyandayız", "Erkek adalet değil gerçek adalet" yazılı pankartla Cumhuriyet Meydanı'na yürüyen kadınlar kadına yönelik şiddetin engellenmesi için bir süre slogan attı. Grup içerisinde eyleme annesi Zümra Yılmaz ile birlikte gelen 4 buçuk yaşındaki Duru Deniz de elinde "Erkek adalet değil gerçek adalet" yazılı pankart taşıdı. Eylem süresince annesinin söylediği sloganları tekrar eden küçük kız ilgi odağı oldu.

DÖRT BİN KADIN ÖLDÜRÜLDÜ
Cumhuriyet Meydanı girişinde grup adına açıklama yapan Bilge Çakmak kadına yönelik şiddetin son yıllarda arttığını belirtti. 2005 yılından bu yana 4 bin kadının öldürüldüğünü belirten Çakmak, "Erkekler son bir yılda 189 kadını öldürdü. Yedi yılda kadın cinayetleri yüzde bin 400 arttı. 2005 yılından bu yana 4 bin kadın öldürüldü" dedi.
Devletin erkek şiddetine bir çare bulması gerektiğini söyleyen Çakmak, kadınların cinayet ve şiddetlerle gündeme gelmesinden utanç duyduklarını belirtti. Açıklamanın ardından grup, küçük eylemci Duru ile hatıra fotoğrafı çektirdi.