İSVEÇ'İN GÖZDESİ ALANYA

ANTALYAHABER.COM.TR Haber Girişi : 22 Mart 2014 17:49
İSVEÇ'İN GÖZDESİ ALANYA
Antalya'nın Alanya ilçesinde emlak sektöründe İskandinav ülkelerine hizmet veren ve İsveç'in en büyük emlak firmalarından biri olan House Shop 24, ilçede yaklaşık 700 yabancıyı ev sahibi yaptı.
Yaklaşık 9 yıl önce İsveç'te kurulan Hosue Shop 24 firmasının sahipleri Peter ve Helena Ullgah Reuterkloo, haftalık müşteri ziyaretleri kapsamında Alanya'ya geldi. Alanya'da ev sahipleri ile buluşan çift Türk yetkililere teşekkür ederken, Alanya'nın havası, denizi ve güneşi ile bulunmaz bir nimet olduğunu belirtti. 
Alanya'ya düzenledikleri turlarla 3 yıl içerisinde yaklaşık 700 yabancıyı Alanya'da ev sahibi yaptıklarını belirten Peter Reuterkloo, "Biz buraya iki gün önce geldik. Ülkemizde halen kar yağışı devam ediyor. Burada ise insanlar denize giriyor, güneşin ve havanın tadını çıkartıyorlar" dedi. 
Satışlarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Peter Reuterkloo, "Türkiye ve özellikle Akdeniz sahillerinin incisi bizim gibi soğuk ülkelerde yaşayan yabancılar için bulunmaz bir nimet" diye konuştu.
House Shop 24 Genel Müdürü Helena Ullgah Reuterkloo ise yaptığı açıklamada, "Ben bir kadın gözüyle değerlendiriyor olabilirim. Özellikle ben Türk mutfağı hayranıyım. Havası, denizi ve güneşi ise tartışılmaz. Yabancı müşterilerimize bu ülkede ev satmak ve onları burada yer sahibi yapmak gerçekten bizleri mutlu ediyor. Bugüne dek 700 müşterimizden hiçbirinden Alanya ile ilgili kötü bir yorum almadık. Havası kadar insanlarının da sıcak olması, bu güzelliklere güzellik katıyor. Bu nedenle İsveç'in gözdesi Alanya" dedi.